Реклама / Ads
2| 4913 |31.05.2016 НОВИНИ

”Златна ябълка” за президента Плевнелиев

.
Различен за децата свят не се създава от безразлични хора. Вярвам, че Вашето отношение и ангажираност ще се превърнат във вдъхновение за нови последователи на благородната кауза за подобряване на живота и благосъстоянието на децата в България. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на тържествената церемония по връчването на специалната награда ”Златна ябълка”, цитиран от прессекретариата на президента.
 
Държавният глава получава приза за последователните му усилия и подкрепа по темите, свързани със защита правата на децата и ранното детско развитие, като част от дневния ред на различните власти в страната, широката общественост и медиите. Наградата се присъжда на президента и за усилията му правата на детето да бъдат водещ приоритет като и признание за дипломатическия му принос за единодушното приемане на Софийската стратегия на Съвета на Европа за правата на детето.

През периода 2016-2021 г. Стратегията ще бъде изпълнявана от 47 страни членки на Съвета на Европа. По думите на държавния глава инвестициите в децата са инвестиции в бъдещето и в просперитета на нашето общество. "В качеството си на държавен глава винаги съм се опитвал да насоча вниманието на институциите към необходимостта да създадем благоприятна среда за развитие на всички български деца, за да могат те да израснат можещи и достойни хора", е заявил Росен Плевнелиев.

Наградата се присъжда от Национална мрежа за децата на публични личности, обикновени хора и организации, които с работата си са допринесли към подобряване на живота и благосъстоянието на българските деца. Тази година наградата се връчва за шести пореден път. Тя има за цел да популяризира необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощрява добрите практики във всички сфери на детския живот и благосъстояние.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4948 |26.05.2016 Абитуриентски бал при президента за младежи в неравностойно положение . 26| 6083 |20.05.2016 Радан Кънев с прискърбие: Днес е лош ден заради решението на президента . 8| 6773 |20.05.2016 Секретар на президента: Законодателството за ИК е прибързано . 10| 5847 |19.05.2016 ГЕРБ се оплакали от изказване на Таков на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads