Реклама / Ads
56| 7128 |01.06.2016 ПОЛИТИКА

Нинова: Губим държавата, ако не спрем властта на ГЕРБ

.
Корнелия Нинова в Благоевград
„Опозиция на ГЕРБ до свалянето на кабинета на Бойко Борисов, който е вреден за държавата. Никакви преговори, никакви разговори и на централно ниво, и по места. Трябва да спрем това управление, иначе ще си изгубим държавата”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала на читалището в Благоевград с членове и симпатизанти на левицата.
 
Тя се позова на изследване, според което 25 % от хората в България харесват правителството си, а 67 % не го харесват. „Тези 67 % българи имат нужда от своето политическо представителство, което да е алтернатива на ГЕРБ. Няма кой да даде друга политика, освен БСП”, категорична бе Нинова. Тя допълни, че БСП ще е опозиция не просто на всяка цена, а ще посочва къде управляващите грешат, крадат, разрушават и ще предлага своите различни политики. Като пример тя даде готвените от левицата законопроекти в защита и развитие на държавната собственост, както и подкрепа за дребните земеделски производители.

„В България 10% от собствеността е държавна. Каквото можа се разграби в прехода, но поне тези 10 да ги запазим и да ги увеличаваме. 2020 г. свършват европейските пари. Цялата икономика в момента се крепи на тях и на обществени поръчки, ние нямаме собствена икономика. Не започнем ли отсега, 2020 г. просто няма да ни има на картата”, каза още Нинова. По думите й ролята на лявата, социалистическата партия, е да се прави политики за връщане на държавата в икономиката и за създаване на производство, за да има ресурс за социална политика. „Каним на разговори всички опозиционни партии в общ опозиционен фронт срещу ГЕРБ”, добави председателят на БСП.

Членовете на БСП са важните, те ще решават по ключовите въпроси

Нинова представи промените, които предстоят вътре в партията. По думите й още на следващия пленум тя ще предложи друго съотношение на субсидията между центъра и по места. Отново пленумът ще реши за провеждането на вътрешнопартийно допитване за президентските избори. „Беше грешка досега да взимаме решения вместо вас и те невинаги съвпадаха с мнението ви. Вие сте важните в партията и вие ще взимате решенията. Да се чуе вашият глас как отиваме на президентски избори”, каза още Нинова.

Тя бе категорична, че нито предконгресно, нито следконгресно са водени разговори с която и да е политическа сила за коалиция за президентска кампания. „Не приемаме позицията на АБВ, които с размахване на пръст, с менторски тон ни казват да се присъединяваме към тях – това не е отношение между взаимно уважаващи се партии. Готови сме да разговаряме с всички леви партии, с всички леви хора, но от позицията на взаимно уважение, равнопоставеност и зачитане на мнението ни”, заключи Корнелия Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6398 |21.05.2016 Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ . 3| 7007 |24.04.2016 Корнелия Нинова: Цел №1 на БСП е да даде на младите истинска кауза . 27| 5268 |20.12.2015 Нинова: Само БСП е алтернатива на управлението . 6| 6421 |27.11.2015 Нинова: Управляващите не могат да правят бюджети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads