Реклама / Ads
0| 4300 |01.06.2016 НОВИНИ

Майки на протест срещу унищожаването на Фонда за деца

.
Майки отново на протест
Стотици майки днес ще отбележат Деня на детето не с празник, а с протест пред Министерство на здравеопазването. Демонстрацията е под мотото „Протест срещу унищожаването на Фонда за лечение за деца“. Тя ще се проведе в 10:00 пред сградата на здравнот министерство в столицата.
 
Припомняме, че на 20 април при масирана акция на спецслужбите бяха арестувани няколко души от фонда , сред които и директорът Павел Станчев.

Има създадена и група във Фейсбук за събитието, където родителите заявават, че вярват, че „болните деца и техните семейства имат право на работещ механизъм за подпомагане“.

Организатори на протеста са журналистът Надежда Цекулова и педиатърът Бояна Петкова. Те приканват всички, които не одобряват случващото се в институцията от вече повече от месец, да отидат пред министерството.

Протестът е срещу "въвеждането на нови изисквания и процедури по едноличното решение на директора, без те да са част от действащия правилник; многократното отлагане на подпомагането на деца без никакъв обоснован аргумент; неглижирането на ролята на Обществения съвет, пренебрегването и промяната на решенията му ".

Исканията на протестиращите са Министерството на здравеопазването да оповести намеренията си за промени във Фонда да се възстанови стриктното спазване на утвърдените процедури и практики в правилника на институцията, както и да се назначи постоянна, компетентна администрация, след като всички работещи във Фонда бяха освободени в края на април.

Зад протеста застават редица граждански, родителски и пациентски организации като "Спаси, дари на...", "Спина бифида и хидроцефалия България", Движение на българските майки, Фондация "Помощ за благотворителността в България",Български хелзинкски комитет,Асоциация на чернодробнотрансплантираните в България, Центъра за защита правата в здравеопазването, Сдружение за борба с хепатита "ХепАктив".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4269 |31.05.2016 Прокуратура ще протестира оправдателните присъди на Баретата . 0| 4853 |29.05.2016 Зорница Русинова: Ще работя за по-ранно връщане на майките . 2| 4156 |23.05.2016 Жителите на Гърмен пак излязоха на протест . 27| 4816 |18.05.2016 Татари протестираха пред руското консулство в Русе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads