Реклама / Ads
7| 5483 |01.06.2016 НОВИНИ

Е. Славкова за Фрог: ЦРУ наложи модерния ислям в Турция

.
Емилия Славкова
С новия премиер на Турция Бинали Йълдъръм Ердоган ще постигне целите. Вместо Йълдъръм да управлява, ще управлява Ердоган. Новият кабинет с нищо няма да промени досегашната турска политика. Курсът по кюрдския въпрос ще бъде същият. Ердоган ще се опита с всички средства да спре снабдяването на кюрдите с оръжие от Русия. Президентът обаче не казва, че ПКК получава въоръжение от Израел и от САЩ. Това коментира пред Фрог нюз тюркологът Емилия Славкова по повод новият премиер на Турция.
 

ПКК е с леви идеи и се покровителстваше някога от СССР, от България и от техните специални служби. След като свалиха Горбачов, Русия изостави кюрдската партия. Но след като се появи Путин, започна възстановяването на отношенията.

 

Основната цел на модерния ислям, властващ в Турция, е инспириран от ЦРУ. Партията на Ердоган и нейната идеология са замислени от Запада. Целта на САЩ не са президентът да създаде ислямистка държава. Целта на турските управляващи обаче е да създадат халифат, който да бъде турски, а не мюсюлмански. Ислямизмът в Турция се осъществява с огромните финансови потоци от Саудитска Арабия. Затова няма как да не се изповядва нейната идеология в нашата съседка, а тя е свързана с крайния уахабизъм. В същото време Ердоган няма да прекрати отношенията си със САЩ. Това е картината във външната политика на Турция.

 

Във вътрешната са бомбастичните проекти на Ердоган, които му създават самочувствие на величие, но гълтат огромни средства. За неговия сарай се дават маса пари за електричество. Строежът в Истанбул на третия мост на Босфора има за цел да съсредоточава всички връзки – транспортни, интерконекторни, тръбопроводи, и да минават през турска територия. Затова третият мост им е нужен.

Строи се трето огромно летище в европейската част на Истанбул, което е абсолютно излишно. За да го направят, са изсекли мащабна по размерите си гора. Обсъждаше се нов канал, успореден на Босфора, който да поеме потока от танкери, превозващи гориво. Един такъв канал според специалисти, ще промени характера на Мраморно море. То ще се превърне в блато.

Ердоган прави трети правителствен комплекс, струващ много пари, на мястото на така наречения Ататюрков чифлик.  В същото време за благоустрояването на кюрдската част нищо не се предприема.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5976 |31.05.2016 Проф. Радулов за Фрог: Законът за ел. съобщения посяга на сигурността на хората . 4| 7187 |31.05.2016 Само във Фрог: И кварталният може да поиска разпечатка на телефонните ви разговори . 2| 7108 |31.05.2016 Д-р Симеонов за Фрог: Рентгените в „Пирогов” са за музея, а ни орязват парите . 8| 7260 |28.05.2016 Само във Фрог: МВР „пропусна“ ареста на Чоков при операцията срещу Главестия преди година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads