Реклама / Ads
8| 4258 |01.06.2016 НОВИНИ

Борисов: Борбата в България не е да управляваш, а да си опозиция

.
Бойко Борисов
Понеже имам старомодния навик да чета какво пише в самия доклад... и предвид факта, че в някои издания видяхме заглавия от типа, че ОЛАФ е казал, че България е най-корумпираната или най-много злоупотребява с еврофондовете: в самия доклад няма нито един текст, който съответства на това заключение или на тази констатация. Нещо повече, във всички изнесени данни няма нито един процент, нито едно число, което да потвърждава нещо подобно.
 
Това каза вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев на днешното правителствено заседание по повод доклада на ОЛАФ и появилите се интерпретации по него, съобщиха от Правителствена информационна служба. „Отдавам това не само на предизборната кампания, а и на този яд, че по всички параметри, които и ЕВРОСТАТ дава – намаляване на безработицата, ръстът на икономиката, повишено потребление, параметри, при чието изчисляване не участваме, за да ни подозират, че някой напудря данните, те са факти”, коментира министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му, борбата в България не е да управляваш, а да си опозиция и „всеки търси какъвто и да е елемент за атака. И когато една такава мълва – направо надминават Гьобелс – е повторена многократно, лъжата става истина”.

Вицепремиерът Дончев изнесе конкретни данни от изготвения от Европейската служба за борба с измамите документ и посочи, че тези, които злоупотребяват с данните в доклада, го правят с политически цели. „Всички подобни разследвания се правят заедно с българските институции и тук мисловната линия, че Европейската служба за борба с измамите ни е хванала на тясно, е абсолютно нелепа, доколкото ние работим заедно и не веднъж от ръководството на службата е подчертавано колко добро е партньорството с българските национални органи”, посочи Дончев.
Той припомни също, че няма държава-членка, в която да не се правят опити за злоупотреба с европейски пари. „Важното е как държавата реагира на подобни опити, а държавата в България реагира абсолютно безкомпромисно”, категоричен беше вицепремиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4912 |01.06.2016 Премиерите на България и Румъния настояват за изграждането на новата газова връзка . 9| 4446 |01.06.2016 Вигенин към Борисов: Явно чакате инструкции от големия началник . 2| 4498 |01.06.2016 Екстази пак заля България и Европа . 25| 5441 |31.05.2016 Кр. Георгиева: Иска ми се българите да купуват еднопосочни билети за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads