Реклама / Ads
82| 5204 |02.06.2016 НОВИНИ

Нинова: Поклон пред великото дело на Христо Ботев

.
„Поклон пред великото дело на Христо Ботев – българинът, който с вярата на поет и с със смелостта на революционер, превърна свободата на народа си в своя кауза”. С тези думи председателят на БСП Корнелия Нинова се обърна към събралите се на Братската могила в София, за да отдадат почит на великия българин, революционер и поет Христо Ботев и на загиналите борци за свободата на България.
 

„Краткият му живот е съвършен пример за силен характер, вяра патриотизъм и борба, за стремеж към просвета и човешки прогрес. За героите няма смърт, защото и днес те ни вдъхновяват към любов, към родината, към нетърпимост към всяко потисничество. Вечна да бъде паметта на Ботев и на тези, които дадоха живота си днес да я има България. Но такава ли я мечтаеха те, за такава ли се бориха и умряха. Не! Затова нека днес се чувстваме горди, че сме българи. Да им отдадем почит, но и да продължим всяко тяхно дело и да вървим по всяка тяхна стъпка, за да стане техния идеал – реалност. Поклон пред паметта им!”, каза пред събралите се лидерът на левицата.

 

Пред събралите се на Братската могила, в своята реч председателят на столичните социалисти Калоян Паргов заяви, че само онзи, който е живял, страдал и плакал с народа си, може да го разбере и помогне. „Тези думи на революционера и поет Христо Ботев и днес звучат актуално. Защото той пое по пътя на безсмъртието”, каза Паргов. По думите му великото дело на Ботев остава символ на борба, на характер, на морал, на себеотрицание за отечеството ни. „Той е онзи връх на национално достойнство, към който всяко поколение ще тръгва, за да открие своя ориентир за свобода”, каза още той.

 

„Смирение, единство, достойнство – това ни завеща Ботев, и тези, обладани от неговия дух и думи, паднаха в борба за свобода и надежда за независимост. Днес е Ботев ден. Но всеки ден може да е такъв, ако поне за малко се опитаме да се доближим до неговия характер и дух”, заяви пред събралите се Крум Зарков, член на ИБ на БСП.

 

Да отдадат своята почит на Братската могила бяха дошли и народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, членове на НС на БСП, членове и симпатизанти на левицата, културни дейци и много хора, който не са забравили великото дело на Христо Ботев и загиналите за свобода на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11084 |02.06.2016 Сочен за килър на Сокола пред Фрог: Доган е манипулатор, отговорен е за смъртта на Емин . 3| 5001 |02.06.2016 Архимандрит Дионисий: И в Диарбекир да ме изпратят, продължавам напред . 8| 6140 |02.06.2016 Ботев преди повече от век: Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита . 8| 4912 |01.06.2016 Киров: САЩ предупреждават своите за удари на Европейското по футбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads