Реклама / Ads
4| 4416 |03.06.2016 НОВИНИ

Костадин Паскалев: Антикорупционният закон ”Кунева“ е абсурден

.
Костадин Паскалев
БСП трябва да води диалог с всички политически партии – и с АБВ, и с патриотите, и с ДПС. Това каза Костадин Паскалев, член на ИБ на БСП по БНР. Той нарече това съвсем нормално и естествено. По думите му, обща опозиционна лява алтернатива за президентските избори е абсолютно възможна, ако политическите лидери надмогнат егото си. На базата на вътрешния референдум БСП ще изгради профила на бъдещия кандидат-президент на левицата. Паскалев очаква допитването да приключи до 15-20 юли, а разговори да бъдат водени през август.
 

Въвеждането на презумпция на за виновност в т.нар. антикорупционен закон "Кунева" е недопустимо, заяви още Костадин Паскалев и го определи като компилация, която ще се окаже вредна за България: Този закон е абсурден, той ограничава човешки права, такъв закон в България няма. Костадин Паскалев потвърди, че в левицата започват анализ на икономическите тенденции и съобразяването им с демографските процеси, както и очертаването на секторите, които биха допринесли за бърз икономически растеж. БСП даде заявка за активни законодателни инициативи в антимонополното законодателство и за повече държава в икономиката, припомни членът на Изпълнителното бюро. Паскалев поясни, че има няколко ключово важни за България сектори, свързани с публичните услуги, в които държавното участие трябва да се запази с оглед на интересите на българските граждани – например питейното водоснабдяване: Далеч сме от заключенията на някои икономически влъхви, че държавната собственост и държавните предприятия не могат да бъдат ефективни.

 

Ние сме в началото на дългова спирала, затова е необходимо да се овладее този процес и да се стимулира икономическият растеж, който да компенсира тази растяща задлъжнялост, смята още Паскалев. Той допълни, че БСП трябва да има много активна позиция при формирането на регулаторните органи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10916 |08.05.2016 Отец Костадин гони привърженици на Дионисий от „Св. Ал. Невски“ . 0| 4449 |01.04.2016 Костадин Паскалев: Би трябвало да има предсрочни избори . 0| 4492 |28.03.2016 Кунева: Антикорупционният закон е за всички с публичен ресурс . 9| 4371 |16.03.2016 Вълчев: Създава се бг ФБР; по-радикален ще е антикорупционният закон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads