Реклама / Ads
19| 8059 |03.06.2016 НОВИНИ

Радан Кънев: Цветанов се разправи с групата на ”Народен съюз”

.
Депутатите от Народен съюз - Румен Йончев, Светлин Танчев, Явор Хайтов, Георги Ковачев и Борислав Иглев, днес в парламента бяха пресирани! Под натиск от олигарха Ковачки бяха отстранени от комисиите. Радан Кънев застана в защита на ”Народен съюз”. Той обвини Цветан Цветанов, че стои зад този недостоен прецедент - разправа с членовете на чужда група от парламентарната трибуна.
 
Румен Йончев бе отстранен като председател на комисията по политиките за българите в чужбина, Явор Хайтов от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Георги Ковачев от комисията за борба с корупцията, конфликт нa интереси и парламентарна етика.

Румен Йончев се аргументира пред депутатите в пленарна зала: „Първо  заседание на ПГ  БДЦ, на което да е решаван въпрос за пренареждане в парламентарни комисии не е провеждано. Това обикновено се случва с общо решение във всяка парламентарна група.С други думи, не оставайте с впечатлението, че това е плод на преразпределение на местата в рамките на парламентарната група, взето със съответните решения. Както знаете комисията по борба с корупцията и конфликт на интереси е паритетна, т.е. всяка една парламентарна група разполага с по две места в комисията. В рамките на БДЦ – по едно имаха партията БДЦ и Народен съюз, в момента това, което се предлага е двете места да бъдат заети от партия БДЦ. Аз трудно мога да обясня този нездрав интерес към тази комисия. Промените които искат от ПП БДЦ в комисията за вътрешен ред и сигурност – изважда се един бивш зам.-министър на вътрешните работи, човек с изключителен опит в тази сфера и предлагаме един, може би "бъдещия министър на вътрешните работи", поне преди време имаше такова предложение от един предишен лидер на политическа сила. Нека всички знаят, че не става дума за регулярен процес на вземане на решение и за рутинна промяна в комисиите, каквото правят всички групи.Остават много отворени въпроси: Защо сега, защо д-р Ковачка точно в този момент е решила да прави това пренареждане, кое я е мотивирало и кое обяснява нейния устрем към институциите на НС, още повече, че в последните месеци нейни представители бяха избрани в различни институции – КЕВР, СЕМ и Фискалния борд".

Йончев призова депутатите да гласуват и чрез това гласуване ще проличи отношението на народните представители към случващото се в зала.

Светлин Танчев припомни на депутатите какво значи демокрация. Демокрацията не означава  да се съберат трима вълци и едно агне и да се разбират какво ще ядат за вечеря.

В спора се намеси и Радан Кънев в защита на "Народен съюз". Той обвини Цветан Цветанов, че стои зад този недостоен прецедент - разправа с членовете на чужда група от парламентарната трибуна. Подкрепи го независимият Георги Кадиев. И той се обърна към Цветан Цветанов, за да му каже: "наказвате една част от групата, защото отиде на преговори с АБВ, а другите останаха да ви подкрепят".

Гласуването беше подкрепено от 94 народни представители. За всички стана ясно, че е с явната подкрепа на ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4625 |03.06.2016 Кънев: Носителите на промяната са извън тази власт . 6| 4129 |03.06.2016 Петър Кънев: Положението с кадрите в туризъм, енергетика и машиностроене е трагично . 15| 6895 |30.05.2016 Симеонов: Има клин между Борисов и Цветанов, Кънев го дозабива . 26| 5084 |29.05.2016 Кънев: Първанов трябва да го анализират театралните критици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads