Реклама / Ads
0| 4287 |05.06.2016 НОВИНИ

Местни избори се провеждат в 11 населени места в България

.
В 11 населени места в България се провеждат извънредни и частични кметски избори. В пет oт тях се провеждат нови местни избори, а в 6 частични местни избори. Провеждането на новите избори се налага поради причината, че изборните резултати от 2015 година в тези населени места бяха касирани.
 

За избор на кмет гласуват жителите на кметство Каменар община Лозница, област Разград.

За кметския стол в селото се борят трима кандидати- Емилиян Емилиянов от РБ, Ниязи Хюсеин от ДПС и Ерол Тахсин от ПП ГЕРБ. В селото право на глас имат 425 души. В село Идилево, община Севлиево, област Габрово също се провеждат нови местни избори. Кандидатите за кмет на селото са трима-Росен Иванов от ПП ГЕРБ, Станка Станева- БСП и Христо Христов от Инициативен Комитет Христо Пеев Христов. Право на глас имат 72 души.

В кметство Стояновци, община Роман, област Враца за кмет на селото се избира между двама кандидати. Капка Йотова от БДЦ и Николай Цанов от ИК – Николай Павлинчов Цанов, като своя глас могат да дадат 96 жители на населеното място. В кметство Мъдрево, община Кубрат, област Разград в кметската надпрева се изправят двама кандидати. Мустафа Ялама от ДПС и Салим Мустафа от „Време за промяна”. Те ще се борят за гласовете на 401 души. В кметство Старо село, община Радомир, област Перник за кметския стол се изправят Петър Митрин от БСП и Кирил Гебрев от ГЕРБ. 115 души имат право на глас.
Частични местни избори ще се проведат в 6 населени места в страната. Кмет избират жителите на село Срединка, община Кърджали, област Кърджали. Кандидатът за кмет на населеното място е само е 1 Селятин Ахмед от ДПС.

 Той ще се бори за гласовете на 204 души. В село Калейца, община Троян, област Ловеч също се провеждат частични избори. Един е кандидатът за кмет на населеното място - Веска Мешева от ВМРО – Българско национално движение. Право на глас имат 466 жители. В кметство Невестино, община Кърджали, област Кърджали също се провеждат частични избори като кандидатът за кмет на селото също е само 1 - Севгюл Мюмюн –ДПС.

Той ще се бори за гласовете на 58 души. В село Токачка, община Крумовград, област Кърджали също се провеждат частични избори. Право на глас имат 255 жители. Те ще избират между двама кандидати - Мохамед Имам от ДПС и Кадир Ахмед от ПП ГЕРБ. В кметство Горско Дюлево, община Момчилград, област Кърджали за кметския стол се бори кандидатът на ДПС Сезгин Ахмед.

Той ще се бори за гласовете на 63 жители. В село Ауста, община Момчилград, област Кърджали има само един кандидат за кмет - Неджиб Халил от ДПС, за който имат право да гласуват 185 жители на селото.
До повторно гласуване в селата, където се провеждат частични местни избори, се стигна след решения на Общинските избирателни комисии за предсрочно прекратяване правомощията на избраните през октомври 2015 г. лица, за това, че не са прекратили в срок развиваната от тях търговска дейност, а в едно от селата избраният кмет през 2015 г. почина, което наложи провеждането на нови избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4724 |04.06.2016 ДПС било готово за всички видове избори . 2| 6439 |01.06.2016 Анастас Стефанов за Фрог: Има игра на покер, а не подготовка за избори . 5| 5435 |30.05.2016 Петя Тянкова става заместник на Захариева . 7| 4667 |30.05.2016 Адвокатът на Ценко Чоков: Вероятно ще има нови избори в Галиче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads