Реклама / Ads
15| 4488 |06.06.2016 НОВИНИ

Цачева леко обидена, че я питат може ли жена да е кандидат-президент

.
Цецка Цачева
Гражданите на референдума, убедена съм, ще дадат отговор на въпросите, не бива да се противопоставя пряката на представителната демокрация, заяви по БТВ парламентарната шефка Цецка Цачева. Трябва синхрон и паралел между тях.
 
ГЕРБ ще има кандидат-президентска двойка, тя ще бъде обявена не по-рано от края на лятото, защото сме наясно, че качествата на тази двойка, добре разпознаваема, няма да налага продължителна кампания, заяви още тя. Това е въпрос на правила и изборни системи, а и мащабите на САЩ, напр., са несравними с нашите. Важно е кандидатът да е достатъчно подготвен и с профил, позволяващ да си върши работата, независимо мъж или жена, заяви Цачева, леко обидена, че я питали мъж или жена ще е кандидатът за президент.

Много голяма е вероятността да се стигне до провеждането на два референдума и президентски избори, допълни председателят на Парламента, която обясни, че всеки момент се очаква от ГРАО да дойде проверка на подписката по инициативата на Веселин Марешки за провеждане на референдум. По отношение на част от въпросите към гражданите, с които се обръща инициативният комитет на екипа на „Шоуто на Слави” съществуват дълбоки съмнения за противоконституционност, но уточни, че това може да каже само Конституционният съд. Цачева посочи, че ако е имало процедурна възможност в зала да се гласуват отделно въпросите, резултатът би бил друг. Вярвам в грамотността, гражданската и политическата, на българските избиратели и съм убедена, че дори въпросите да останат в този им вид за референдума, резултатът ще бъде такъв съответен на законовата ни рамка. Успяхме да удържим до местните избори миналата година, каза Цачева. Тя посочи, че когато се вкара един законопроект, няма как да не се разгледат и останалите внесени и уточни, че сега са внесени 7 или 8 законопроекти за промени в ИК. Това, което съм информирана от Правна комисия, че на първо гласуване в комисията повечето от внесените сега законопроекти са отхвърлени, допълни Цачева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5315 |27.05.2016 Цачева: Когато му дойде времето, ГЕРБ ще посочи кандидат-президентска двойка . 3| 4897 |23.05.2016 Цачева: България трябва да е в Шенген . 5| 4633 |18.05.2016 Калфин взриви скандал между Стойнев и Цачева в парламента . 0| 4970 |15.04.2016 Идеалният президент: честен, патриот, леко прошарен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads