Реклама / Ads
75| 13642 |06.06.2016 НОВИНИ

Проф. Слатински: Борисов вече го удря през просото

.
Проф. Николай Слатински
Доскоро ББ като човек без принципи, без ценности, без идеология, без стратегия, без определен замисъл как да управлява, действаше по метода ”проба-грешка”.ББ и властта му вече правят каквото си искат, защото знаят от проучванията, че тези 10-15% не променят обществото и нагласите в обществото.От демокрацията се взима само това, което им изнася на властимащите. Това пише проф. Николай Слатински.
 
Ето анализа на Проф. Слатински за ставащото в България:

"Днес мой приятел отговори така на констатацията ми, че властта все повече го удря през просото и пет пари не дава за общественото мнение:

Доскоро ББ като човек без принципи, без ценности, без идеология, без стратегия, без определен замисъл как да управлява, действаше по метода "проба-грешка". Прави нещо, но ако се натъкне на обществено недоволство, отказва се веднага, дава заден ход, подвива опашка и без да му пука какво е казвал преди това, извлича дивиденти от отстъплението си, което за всеки друг би било позорно бягство и публично харакири, откровено признание за извършена глупост.

Сега обаче явно той и най-близкото му обкръжение ползват социологически проучвания за нагласите в обществото, установили са, че има максимум 10-15% хора, които държат на основните стожери и жалони на националната политика, на европейския избор, на либералните възгледи, на почтеността, морала и отговорността пред обществото, но това е твърде и твърде малка част. Ето защо ББ и властта му вече правят каквото си искат, защото знаят от проучванията, че тези 10-15% не променят обществото и нагласите в обществото. За тези хора е лесно да ги заклеймиш като платени агенти, космополити, либерасти, соросоиди, да кажеш, че оврякват народа, да им купиш евтино политиците, които те са избрали и толкоз! И толкоз!

ББ схвана, че за шумната подкрепа на думи за Европа, той получава мълчаливата примиреност на Европа за делата му у нас, вършее си без задръжки, ограничава демокрацията без да му мигне окото, дава не верните му политически марионетки да се хранят с корупция, обществени поръчки и еврофондове и изобщо, ама изобщо не се интересува от "оврякващите".

От демокрацията се взима само това, което им изнася на властимащите, като при това се оказва, че при формалната демокрация може много по-лесно да се нарушават законите, много по-лесно да се краде, много по-лесно да се налагат решения, много по-лесно да се опитомява опозиция, много по-лесно да се злоупотребява със спецслужбите, много по-лесно да се има цялата власт - и всичкото това - много по-лесно отколкото при разклатения, агонизиращ, лицемерен и проформа монолитен, загниващ соц от времето на "зрелия" му период на късните 70-те и ранните 80-те години."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 195| 8128 |05.06.2016 Борисов обеща да ремонтира паметника на Бузлуджа . 22| 5458 |05.06.2016 Проф. Румен Гечев: Измамите и нарушенията на европейските процедури са най-големи в България . 11| 7190 |05.06.2016 След заплахата на Борисов в Пазарджик започнаха акция срещу контрабандата . 72| 6113 |04.06.2016 Борисов: Цената на билета в София е справедлива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads