Реклама / Ads
14| 4083 |06.06.2016 НОВИНИ

МЗ: Много работим и затова много печелим

.
От ведомството на Москов се похвалиха, че много работят извънредно
Много работим и затова много печелим. Това казаха накратко в едно изречение от здравното министерство по повод големите заплати от по 10 бона, които са взели някои служители.
 

От ведомството обясниха, че през последните месеци техните чиновници са положили огромен по количество извънреден труд, защото им е било възложено да извършат голям брой проверки. Това стана ясно на специална пресконференция на главния секретар на МЗ - проф. Пламен Кенаров, предаде новини. бг. В резултат на този извънреден труд и спазвайки законите са се натрупали огромните суми за заплати.

Сумата от 9 795 лева, изработени от началника на инспектората към Министерството на здравеопазването  Пенка Белева за положен над 100 часа извънреден труд, е вярна и е за месец март тази година. Това установи проверка на министерството след сигнал в медиите за начисленото извънредно възнаграждение.

За да замаже положението той се впусна в пиар: В следствие на извършените проверки - 60 на брой, някои от които планови, е прекратено незоконното изразходване на публични средства на 12 437 000 лева. Това са пари с корупционен риск. Други над 12 млн. лева са незаконосъобразно изразходвани и документите за тях са изпратени на компетентните органи. Установени са закононарушения с тези средства - в търговски дружества, хематология, нарушения в инвестициите, разкри още проф. Кенаров. Във връзка с фиша, излязал в медиите, от МЗ не отговориха категорично дали е автентичен. Проф. Кенаров уточни, че в МЗ не получават фишове. Не съм се ровил във ведомостите, за да видя възнагрежденията на всеки един от служителите. Те получават своите възнагреждания въз основа на Закона за държавния служител. Министър Петър Москов е възложил да се направи реорганизация на работата и всички работещи в министерството да бъдат еднакво натоварвани, а не както досега, работа да бъде концентрирана в няколко служителя, каза още проф. Кенаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4334 |06.06.2016 Стаматов: Има проблем и то е много сериозен . 11| 6421 |02.06.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: ФГВ се провали с КТБ, затова иска заем от 600 млн. евро . 15| 5063 |30.05.2016 Шефът на АПИ: Винетката у нас е много евтина . 10| 4627 |25.05.2016 Герджиков: Ние сме нация с много неграмотни и полуграмотни хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads