Реклама / Ads
9| 9191 |08.06.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Скриха уволнен за трагедията в Лясковец в пловдивската полиция

.
Атанас Илков вдясно до Светлозар Лазаров и Борислав Сарафов
Уволнен за трагедията в Лясковец се върна в МВР на бял кон, научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник. Става дума за Атанас Илков, който оглавяваше злополучната акция като шеф на отдел „Климинална полиция” в ГДНП. В момента той е назначен за шеф на същото направление на дейност, но в ОДМВР-Пловдив. При кървавата акция в Лясковец загина командосът Емил Шарков.
 
Според запознати Илков е само временно назначен в града под тепетата, докато утихнат нещата, след което се предвижда да го преместят в София на висок пост. Негови колеги твърдят, че баща му е близък на премиера Бойко Борисов по пожарникарска линия. По времето на кабинета „Орешарски” минавал за острието на ексглавния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Подчинените на Илков го наричали „човекът с кожения шлифер”. Причината е, че често носел такава връхна дреха, а на оперативки твърдял, че Лазаров много го харесвал с шлифера. Докато Атанас Илков оглавяваше „Криминална полиция” избухна още един грандиозен скандал. Става дума за незаконното подслушване на Касим Дал по поръчка на модела КОЙ. По-късно стана ясно, че целта на мероприятието е била службите да следят Лютви Местан и да събират данни за неговата дейност. Именно той и Делян Пеевски бяха посочени в анонимен сигнал като предполагаеми жертви на готвеното покушение от Касим Дал и ходжата на Сърница Саид Мутлу. Твърди се, че анонимката е скалъпена от полицай с прякор Боби Г..а, сочен за особено близък на модела КОЙ и конкретно на Делян Пеевски. Подслушването на Дал след това е станало от служител от сектор „Убийства”, който по-късно е наказан, за да може началниците да си измият ръцете с него и да излязат сухи от аферата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4333 |08.06.2016 Цацаров се самосезирал за “Белене” . 0| 3946 |08.06.2016 Самолет на ”Иджипт Еър” кацна аварийно в Узбекистан заради бомбена заплаха . 8| 4364 |08.06.2016 С. Гаспаров за Фрог: Една от най-срамните страници в историята е трагедията СЛЕД Катин . 18| 7391 |08.06.2016 Ганчев за Фрог: Кандидатурата на ГЕРБ е незаконна, на Първанов също!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads