Реклама / Ads
41| 8484 |08.06.2016 АКТУАЛНО

EUreporter: Бареков, Софиянски, Герджиков и Паси умуват за нова партия

.
По време на конференцията „Завой на дясно“, Николай Бареков, Стефан Софиянски, Огнян Герджиков и Соломон Паси са обсъждали създаването на нов десен консервативен проект в България. Това съобщи базираното в Брюксел издание EUreporter.
 
Новата партия е проект под егидата на Европейския парламент, а конференцията е била организирана от евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков, пише изданието.

В събитието са участвали видни представители от европейски консервативни партии, както и български общественици, анализатори и политици от консервативното дясно семейство.

„След разгорещена дискусия възможен ли е консерватизмът в България като политическо течение, проект и визия за бъдещето и настоящето на държавата, всички се обединиха около тезата, че модерен консервативен проект в България е възможен, стига политиците да се хванат здраво за работа и да бъдат обединени, а не разцепени“, пише изданието и допълва, че това е бил и съветът на спечелилия безапелационно три изборни битки в Полша понастоящем европейски депутат Томаш Пореба.

По време на дискусиите участниците са анализирали и настоящата политическа ситуация в България в контекста на предстоящите президентски избори 2016 г. Гостите са обсъдили излъчването на единна кандидатура, която да обедини всички политически субекти от дясното пространство.

В изказване по темата бившият външен министър, в чиито мандат България стана член на НАТО, Соломон Паси дори е посочил конкретни личности. Като най-подходящи той е определил кандидатурите на Симеон Сакскобургготски, Петър Стоянов и проф. Огнян Герджиков. „Голямото призвание на съвременното ляво и съвременното дясно е да успеят с обединени усилия да преборят популизма, който в момента гази както Европа, така и САЩ по един и същ безмилостен начин“, цитира ЕUreporter думите на Паси.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5005 |01.06.2016 Е. Герджиков: Няма хайки от контрольори в София . 10| 4604 |25.05.2016 Герджиков: Ние сме нация с много неграмотни и полуграмотни хора . 13| 4362 |22.05.2016 Герджиков: Днешните млади не са по-неграмотни или по-некултурни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads