Реклама / Ads
35| 16855 |08.06.2016 ЪNDERGROUND

Първо във Фрог: Простреляха Митьо Очите, един от гардовете му е убит, друг бере душа /обновена/

.
Известният несебърски наркобос Димитър Желязков -Митьо Очите е бил прострлелян преди минути, научи Фрог от полицейски източници.
 

Желязков и охраната му са нападнати пред заведението „Айсберг“ в курорта Слънчев бряг. Според първоначална информация Очите пристигнал пред заведението с кортеж и внушителна охрана. Това обаче не стреснало стрелците, които дебнели наблизо. Те открили огън, по първоначални данни, с автомати. Куршумите  поразили двама от охранителите на Желязков. Единият е убит на място, а друг бере душа. Очите е получил също няколко куршума, но е жив.

 

Нападателите са избягали вероятно с кола. В момента бургаската жандармерия и полицейски сили отцепват курорта Слънчев бряг в издирване на убийците. Очите е настанен в шокова зала. Лекарите се борят за живота му. Поне пет куршума са влезли в тялото му, твърдят от клиниката.

 

 От полицията потвърдиха за Фрог за атентата. По тяхна информация двама ранени се транспортират в бургаската болница, а за стрелбата има и двама задържани.

Смята се, че престрелката е заради опитите на няколко  наркогрупи да се докопат до заведенията преди старта на летния сезон. Твърди се неофициално, че стрелците са обикаляли района и са питали къде са хората на Очите. В момента, в който попаднали на тях, директно започнали да ги стрелят.

 

Преди два месеца Желязков беше свидетел по делото срещу друг играч в бизнеса с наркотици-Зратомир Иванов- Баретата. Той заяви, че се води на трудов договор като консултант към фирма "Аркус". И поясни, че консултира какви коли да се купуват.

 

Преди това Митьо Очите излежа присъда от 4 г. и 10 месеца затвор за разпространение на наркотици. Той се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен.

 Припомняме ви, че това не е първият атентат срещу Митьо Очите. През ноември 2001 г. съпругата му Тянка Желязкова, брат й Славчо Дерелиев-Рамирес и бодигардът на Очите Николай Бъчваров-Бъчи бяха разкъсани при взрив на жигули с шуменска регистрация, паркирана пред блока му в Бургас.  Бомбата е задействана дистанционно от човек, който се е намирал наблизо и е виждал кого взривява. Жигулата е стояла паркирана там от три дни. Очите е минавал неколкократно край нея, но тя е била взривена, когато там е била жена му.

 

Благодарение на полицейското присъствие не се стигна до физическа саморазправа на близките на Очите с журналистите пред Спешното. Яки момчета влизат и излизат панически от сградата в очакване да разберат какво ще стане с шефа им.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4132 |12.05.2016 Отстраниха Дилма Русеф от президентския пост . 0| 4525 |03.05.2016 Забраниха знамената на Палестина, Крим, ИДИЛ на Евровизия 2016 г. . 0| 4735 |28.04.2016 От МО забраниха дронове по празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads