Реклама / Ads
5| 4377 |10.06.2016 СВЯТ

Обама иска Хилари Клинтън да го наследи

.
Барак Обама
Американският президент Барак Обама подкрепи кандидатурата на Хилари Клинтън за свой наследник. Това стана във видеосъобщение, в което Обама говори за качествата на Клинтън и за съвместната им работа, докато тя заемаше поста държавен секретар, съобщи БНР.
 

Хилъри Клинтън вече има подкрепата от важни вътрешнопартийни имена като лидера на демократите в Сената Хари Рийд и лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси.

 

Във видеото, публикувано в ЮТуб канала на вероятния кандидат на демократите, Обама посочи:

 

Искам да поздравя Хилари Клинтън за историческото й постижение да бъде вероятният кандидат за номинацията на демократите за президент на Съединените щати. Всъщност, не мисля, че някога е имало толкова квалифициран кандидат за поста. Тя притежава куража, състраданието и сърцето, необходими за работата. Аз съм с нея! Нямам търпение да се включа в кампанията в подкрепа на Хилари!

 

Това дългоочаквано изявление ще даде мощен тласък на кампанията на Хилари Клинтън и може да сложи край на опасенията за единството в Демократическата партия, след разразилата се яростна предизборна кампания, коментира Франс прес.

 

Самата Клинтън благодари за оказаното доверие в профила си в Туитър, като се обърна към Барак Обама с думите: "Чест е да си до мен!".

 

Официалната подкрепа на американския президент дойде около час след края на срещата му със сенатора Бърни Сандърс. След разговорите между двамата в Белия дом Сандърс благодари на Обама и вицепрезидента  Джо Байдън за това, че са запазили неутралитет по време на предварителните избори. В същото време Сандърс поздрави Клинтън и заяви, че планира да се срещне с нея в близкото бъдеще, за да разисква варианти за победа срещу предполагаемия кандидат на републиканците Доналд Тръмп и също „за създаването на управление, което да представлява всички, а не само един процент“ от населението.

 

Бърни Сандърс все още не се е отказал от надпреварата и ще се състезава на първичните избори в столицата Вашингтон следващата седмица. Барак Обама ще се присъедини към кампанията на Хилъри Клинтън по време на събитие в Грийн Бей, Уисконсин на 15 юни.

 

Междувременно в предаване на телевизия Ен Би Си Обама изтъкна, че ролята му в битката за Белия дом ще бъде да говори от позицията на опита си в администрацията. Пред водещия Джими Фелън той каза:

 

Основната роля, която ще играя в този процес, е да напомням на американците, че това е една сериозна работа. Това не е риалти шоу. Знам какви са решенията, които трябва да се вземат и работата, която трябва да се върши. Убеден съм до голяма степен, че ако на американците се напомни какви са залозите … те ще направят добър избор.

 

Коментар по темата имаше и от Доналд Тръмп. В Туитър той написа: Обама току-що подкрепи безчестната Хилари. Той иска още четири години управление на Обама, но никой друг не иска това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4696 |09.06.2016 Обама обяви подкрепата си за Хилъри Клинтън за президент на САЩ . 4| 4653 |06.06.2016 Арестуван е Роджър - брат на Бил Клинтън . 14| 6937 |04.06.2016 Хилъри Клинтън с двуцифрена преднина пред Тръмп, сочи проучване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads