Реклама / Ads
11| 4890 |10.06.2016 НОВИНИ

П. Карастоянова: Решението за отстраняването ми бе взето под натиск

.
Полина Карастоянова
Аз нямам никакви съмнения, че съм изпълнявала своите ангажименти професионално и почтено. Решението за отстраняването ми от поста председател на Комисията по култура и медии беше взето под натиск и като условие да започнат преговорите за обединена кандидатура на коалиция “Патриотичен фронт” и партия “Атака” за предстоящите президентски избори, това заяви Полина Карастоянова в предаването “Още от деня”.
 
Тя допълни, че този факт се отрича публично и се фабрикуват обвинения и обяснения, които са доста нестройни. Карастоянова уточни, че натискът идва отвътре на Патриотичния фронт и коментира: “Това решение направи посредствените и лицемерни хора по-посредствени и по-лицемерни, а ценните за мен хора направи по-ценни. ”

 

Полина Карастоянова обясни, че Законът за колективното управление на авторските права, за който тя е обвинена, че чрез него прокарва лобистки текстове, идва след европейска директива. Той е подготвен в Министерството на културата след повече от 5 месеца работа на експертна работна група, която включва 35 организации. След това проектът за закон е влязъл в НС с решение на МС и с подписа на министър-председателя. В Комисията по културата и медиите е приет на първо гласуване с 12 гласа “за”, нито един “против” и нито един “въздържал се”.

 

Другото обвинение към нея касае Закона за акцизите и данъчните складове. Тя заяви, че “това предложение бе прието от Народното събрание и решението е факт с едно голямо мнозинство”. По думите й, след допитване до ЕК става ясно, че в предишното законодателство съзнателно или не са били транспонирани не точно, не прецизно текстовете на европейската директива и са създавали възможност за развитие на сив сектор. Налице са две спекулации спрямо мен, едната от които е официално решение на Народното събрание, другата – на Министерски съвет. Само по себе си това е абсурдно”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 6084 |20.05.2016 Радан Кънев с прискърбие: Днес е лош ден заради решението на президента . 7| 4315 |20.05.2016 Политиците усукват за решението на Плевнелиев . 2| 4599 |19.05.2016 Депутатите се нахвърлиха на Плевнелиев за решението му да сезира КС . 3| 4077 |18.05.2016 Мъж с маска протестира срещу решението за бурките в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads