Реклама / Ads
0| 7374 |10.06.2016 НОВИНИ

Йотова: Скандално е Кристалина Георгиева да блокира шанса на наш политик да оглави ООН

.
Изключително скандално е решението на Кристалина Георгиева да блокира възможността на един български политик да застане начело на ООН. Това каза на пресконференция в Пазарджик евродепутат Илияна Йотова. Днес научихме, че се водят разговори извън България, както и днешният разговор с председателя на ЕК Юнкер за търсене на подкрепа за издигане на нейната кандидатура с ясното съзнание, че не може да спечели, посочи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП.
 

За кого се грижи Георгиева и чий път иска да отвори, на кой от останалите кандидати и конкуренти на г-жа Бокова, само можем да гадаем, допълни Йотова. Ако Кристалина Георгиева реши да се кандидатира, това означава бламиране на българския президент, българския министър-председател и българското правителство и общество, защото те издигнаха единодушно кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН”, категорична бе Илияна Йотова.

 

Евродепутатът заяви, че България е изправена пред доста сериозни вътрешни и международни проблеми. Борисов е принуден да търси за всяко свое решение комбинация от политически партии и така държава не може да се гради, каза Илияна Йотова. „Смятам, че с днешна дата  министър Бъчварова трябва да си подаде оставката. Преди една седмица тя призна, че не може да се справи с битовата престъпност и това е страшно от устата на един вътрешен министър. От два дни към несправянето с битовата престъпност се добави и невъзможността да се справи с организираната престъпност. Каквито и легенди да слушаме за това, което се случи в Слънчев бряг, в началото на туристическия сезон това е невероятен шамар за България. Подобни факти усложнява и нашата работа като евродепутати, защото ние положихме всевъзможни усилия да спрем мониторинга на България”, коментира Йотова.

 

Тя посочи, че в следващите месеци на БСП предстои много работа. „Започваме с допитването за участие на БСП в президентските избори, рекламната кампания ще бъде проведена по модерен начин, за да заинтересоваме не само на нашите членове и симпатизанти. Нашата амбиция е да покажем на по-широката общественост, че БСП може да работи с всеки и всеки е добре дошъл да работим за една обща кауза”, каза Илияна Йотова. Моето категорично мнение и на ръководството е, че мандатът на това правителство и на това Народно събрание е изчерпан, няма как да не се отиде на предсрочни избори, допълни тя. Имаме нужда не само да стабилизираме структурите, но и да ги разширим, да намерим онези хора, за чието доверие си заслужава да се борим и имаме нова визия за това накъде трябва да върви България, подчерта Илияна Йотова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4632 |10.06.2016 Юнкер иска Кристалина Георгиева за шеф на ООН . 37| 5736 |04.06.2016 Илияна Йотова: На второ място сме по злоупотреби с евросредства в ЕС . 3| 6991 |17.05.2016 В. Тодоров за Фрог: Кметът на Лозенец със скандално споразумение за паркинг в терен за парк . 0| 4530 |05.05.2016 Йотова: TПTИ ще се отрази негативно на 800 милиона души
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads