Реклама / Ads
7| 4713 |11.06.2016 НОВИНИ

Частник събира такса за Митница ”Пловдив”

.
Архив
Частник събира такса за достъп до Митница ”Пловдив”. За да могат камионите да влязат и излязат от държавната институция се налага да минат през частен имот и да платят такса в размер на 31 лева.
 

Недоволни от тази ситуация превозвачите готвят протест на 20 юни. Причината е, че няма осигурен свободен достъп до държавната агенция, каза пред Дарик радио Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

 

Превозвачите настояват Агенция "Митници" да осигури възможност за безпрепятствен и безплатен достъп до институцията. "Аз съм превозвач и днес има товар, който трябва да обмитя на Митница "Пловдив". За да вляза и да ползвам услугите на държавното учреждение, трябва да мина през един частен имот. За да мина през този частен имот ми събират 31 лева такса", обясни Арабаджиев.

Самият имот, в който влиза пътят до митницата до преди няколко години е бил общинска собственост. Сега обаче община Пловдив отказва да откупи обратно пътя. 
 
Частният имот е на фирма "Митнически терминал" ЕООД. Управителят Димитър Георгиев каза, че няма как да не взема такса на превозвачите, защото предметът на дейност на дружеството е такъв - събиране на тарифи, комисионни, стоков контрол, складови услуги. Той увери, че цените на тези услуги не са променяни, откакто фирмата е откупена от община Пловдив преди 6 години. 
 
Пътят, по който влизат всички автомобили, също е собственост на "Митнически терминал". Предложих на общината да го купи, но оттам ми отказаха, коментира още Георгиев.
 
"Когато в продължение на 10 години Община Пловдив събираше такси, всичко беше мирно и тихо. Сега, когато бизнесът отиде в частни ръце, вече има проблем. "Митнически терминал" и Митница "Пловдив" са направени като сиамски близнаци, те не могат един без друг. И тъй като аз не мога да купя митницата по понятни причини, остава държавата да си откупи "Митнически терминал", ако толкова държат", заяви Георгиев. 
 
От Агенция "Митници" обясниха, че вече са предприети действия за разрешаване на проблема. Изготвен е проект за изграждане на нов вход/изход, но се чака одобрение от страна на община Пловдив. Веднага след като бъде получено необходимото разрешение ще започнат строителни дейности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4216 |07.06.2016 Прокуратурата погна общините за събиране на незаконен данък . 22| 9250 |29.05.2016 Атанасов: Главекът на МВР мисли като частник и говори глупости . 20| 4738 |17.05.2016 Европейци събират подписи срещу „Евровизия“ . 3| 4287 |08.05.2016 Кунева: РБ се събира във вторник заради ветото на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads