Реклама / Ads
55| 9313 |12.06.2016 НОВИНИ

О. Минчев: Плевнелиев зае позиция за Русия, не се ската

.
Плевнелиев зае една такава позиция, тя е либерална и днес се преутвърждават от него, но всяка една негова позиция е оспорвана. Европа е разделена, а той заема твърда позиция, която поставя страната ни на картата й. Рядко се случва българска реч да има международна стойност и да е ясна.Това каза политологът Огнян Минчев, коментирайки речта на президента Росен Плевнелиев пред Европейскатия парламент в Страсбург.
 
По думите му всеки президент има право да отиде и да постави страната си на картата на Европа, позицията му е нормална. "Защо да губи България", запита той.

България трябва да намира балансът за своите позиции, каза още Минчев.

Европа се намира в ситуация на поредица от кризи, които изострят и противопоставят отделните политически позиции, отделни страни, отделни гледни точки. Основното достойнство на тази реч е, че поставя България на политическата карта на Европа, тъй като български държавник заема позиция по основните проблеми, които разделят Европа сега, коментира Огнян Минчев.

Той коментираха и факта, че делегация на Висшия съвет на БСП начело с новия лидер Корнелия Нинова се поклониха пред паметник на Тодор Живков. Според Минчев това бележи сериозна промяна, тъй като през последните 25 години позицията на БСП включваше известно отдръпване от управлението на комунистическата партия. По думите му това поклонение пред паметника на Живков прави сериозен завой на релегитимация на втората половина на XX век в България, което би означавало и ревизия на всички останали позиции на БСП като партия, която се представя като част от днешния мейнстрийм на Европа. Поклонението пред Тодор Живков поставя сериозна въпросителна пред тази идентичност, смята Огнян Минчев.

По повод стрелбата по Димитър Желязков – Митьо Очите в „Слънчев бряг” Минчев коментира, че тя е показала, че Митьо Очите никога не е преставал да бъде неформален управител на голяма част от пространството Несебър-Слънчев бряг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4686 |10.06.2016 Плевнелиев: България ще подкрепя Косово по пътя към стабилност и просперитет . 17| 4797 |08.06.2016 Плевнелиев: Кремъл подкопава доверието в ЕС . 21| 4987 |07.06.2016 Плевнелиев: Криворазбраните националисти да не ни подпалят чергата . 6| 4625 |01.06.2016 Плевнелиев: България е в отличен диалог с Албания и Хърватия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads