Реклама / Ads
0| 7319 |12.06.2016 АРТ ДЖУНГЛА

”ВДОВИЦАТА НА БОГА” - роман за властта, парите и любовта

.
Това е една съвременна история, разказана увлекателно с жива, витална философия и лекота от Пламен Григоров. Всеки от нас сигурно познава поне един човек, който е загубил своето „Аз” и е стигнал до просешката тояга или до кофата с боклук. Стотици интелектуалци, инженери, офицери и учители по една или друга причина загубиха себе си и семействата си и се превърнаха в клошари.
 
Болшинството от тях намериха смъртта си в близост до боклукчийската кофа или вътре в нея. Но това е една история за обратния процес, за чудото на Преображението и Възкресението. Една история за властта, парите и любовта, за ценностите и смисъла на човешкия живот.

Да отвоюваш себе си от живота, е истинско чудо. Чудо, в което малцина са склонни да повярват. Но и това понякога се случва, особено докато има Хора, които не са забравили да живеят с топлите земни радости и болки, но и които владеят Силата и слушат гласа на Учителя. Такъв човек е главният герой на този роман - Пантелей Пантев. Той помага на тези, които са близо до него да открият себе си, да си повярват и да се заобичат такива, каквито са.

И чудото се случва. Могъщата и безпощадна Система, която се разпорежда с човешките съдби, която убива, съди, раздава пари и власт, е пренудена да се преклони пред Човека.

Всеки един от героите на този роман преживява своя катарзис. Рисува своя безсмъртен портрет. Смъртта и животът се прегръщат, за да излъчат едно ново време, един нов Човек. И ако парите са вечната, черна кръв, на Властта и Системата, то Човекът, въпреки своята грешност и слабост, е над тях. Тълпите не знаят това, но Човекът е обречен да бъде над Системата, да я контролира и преобразува, за да не се нарушава Законът за единството на живота във Вселената.

„Вдовицата на Бога” е романът, който не само ще ви хареса, но и ще ви накара сериозно да се замислите за живота и за света, в който живеете.

Чавдар Стоев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6749 |14.09.2015 Кръстовден- въздвижение на Светия Кръст Господен . 0| 6625 |09.04.2014 Православна България чества светия мъченик Евпсихий . 1| 6333 |13.09.2010 Днес е денят на Светия кръст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads