Реклама / Ads
10| 6238 |12.06.2016 НОВИНИ

Ралица Василева: Отидох в Си Ен Ен все едно на Марс

.
Ралица Василева
Най-големият ми кошмар беше по време на емисия да забравя думата на английски и да я кажа на български. Не знаех как да карам кола. Често закъснявах да взема сина ми след работа. Понякога казвам, че все едно отидох на Марс. Това беше експеримент а мен, призна Ралица Василева по Нова телевизия.
 
След 23-годишно прекъсване Ралица Василева отново е водеща на новини на български език. Почти четвърт век тя работи в CNN. В далечната 1997 г., когато е само на 28 години, а синът й е на 7 г., тя заминава за Америка. Тя си спомни за началото.

За мен беше важно синът ми да научи английски и да получи нов шанс. Не ни беше лесно и на двамата“, призна тя. Въпреки годините, които са минали синът й носи България в душата и сърцето си, споделя топ водещата. „Първите ми опасения като водещ в Си Ен Ен бяха, че няма да съм на ниво. Падаше страхотно четене и подготовка. Хората ме приеха с огромно уважение. След като отидох на специализация, там те ме опознаха“. „Най-важното за един журналист е да е любопитен и да може да разказва добре. Харесваше им начина, по който разказвах. Първото ми излизане в ефир беше в България. Тогава исках да избягам и се чудех какво правя там. Нери Терзиева ми каза да се извиня, че ми е за първи път. Аз се извиних и не направих нито една грешка“, сподели Василева.

„Когато в Си Ен Ен ми предложиха да водя централната емисия, аз отказах, защото чувствах, че не съм подготвена. Колегите ми ми казаха, че съм луда. След това започнах да водя обедната емисия“. Василева призна, че не е могла да бъде нормалната майка, въпреки това синът й се гордее с нея. Нашата професия ни прави по-специални, но все пак е една работа. На въпрос кое интервю ще си спомня винаги, Василева каза: „Интервюто с Михаил Горбачов няма да забравя никога. Също и с Тед Търнър“.

„В Си Ен Ен не можеш да си позволиш да направиш гаф, защото може да предизвикаш дипломатически скандал. Благодарна съм за шанса, който ми бе даден. Когато си тръгвах всички плакахме. След 23 години не ми подновиха договора, призна тя. Имаше масови съкращения и преструктурирано. Това не беше лично, а бизнес решение. Време беше за ново предизвикателство. Това е стъпка напред“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5019 |08.05.2016 Безалкохолната кралица Кока-Кола стана на 130 години . 1| 5634 |18.02.2016 Василева: За ІІ-ри лифт на Банско няма инвестиционно намерение . 7| 6654 |30.11.2015 В. Ахундова: 425 млн. лв. на кредиторите в КТБ отидоха в чужди джобове . 3| 4539 |31.10.2015 Ив. Василева: ЕК е прекратила три наказателни процедури срещу България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads