Реклама / Ads
26| 4851 |12.06.2016 ПОЛИТИКА

Кунева няма да се кандидатира за президент

.
Меглена Кунева
Меглена Кунева няма да бъде сред кандидатите на Реформаторския блок за президент или вицепрезидент. Според нея е нужна единна кандидатура на РБ.
 
Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева категорично потвърди, че Реформаторският блок ще излезе с единна, силна, кандидат-президентска кандидатура. Това е решението, което е взето.

"Към момента не виждам никакви сериозни причини да се колебаем в решението си или пък да смятаме, че няма да можем да го изпълним. Ако някой има нюанс, че няма да се стигне до обща кандидатура в мисленето, това са лични страхове, това не са страхове на целия Реформаторски блок. Ние не изключваме към момента нито една възможност. Не изключваме възможността това да бъде човек, който е с много голям престиж, национален, който не е част от Блока, но е готов да изрази неговите стремежи", каза тя.

Меглена Кунева не изключва човек, който може да обединява и е от средите на Блока, който е доказал, че може да обединява и е с достатъчно дълбоки традиции в десен център, в нашата страна, с опит, който може да представи пред нацията.

Тя отбеляза, че няма да се кандидатира за президент и ще подкрепи кандидатурата на Реформаторския блок: "За мен това не е опция, аз ще продължа моите усилия като министър на образованието и науката, така че нека да бъда абсолютно ясна в това отношение. С всички сили ще подкрепя кандидатурата на Реформаторския блок".

Йордан Агов от ДСБ изрази опасения, че е възможно да не бъде постигнато обединение в десницата и страната да има прокремълски президент: "Проблемът е, че не сме сигурни дали ще постигнем обединена десница и евроатлантическият път не е толкова сигурен, колкото беше през 96-та и 97-ма година. Сега имаме реалното опасение, че може да имаме прокремълски, пропутински президент, има такова опасение. Ние не знаем какво е политическото позициониране в десницата".

Йордан Агов и Меглена Кунева коментираха и реформата в образованието.

Според Агов тази реформа не може да продължи без голяма инвестиция от правителството."Трябва да се смени цялата система на образование. Тя е енциклопедична, тя не развива емпирична мисъл. Дори не знаем каква е целта на образователната ни система в момента. Образование и инфраструктура са формулата за успех на всяка държава днес, но нека да сложим в следващите десетилетия образованието на първо място", призова министър Меглена Кунева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4767 |11.06.2016 Кунева иска кандидат-президент като Желю Желев . 10| 4323 |08.06.2016 БСП обвини Кунева за двойките по математика . 13| 6232 |06.06.2016 Доц. Христова пред Фрог: Кунева пази статуквото в МОН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads