Реклама / Ads
39| 8326 |13.06.2016 НОВИНИ

Бъчварова: Драстичен е случаят с Очите, но вижте какво става по света!

.
Румяна Бъчварова
МВР има архив с данни, по-важното е, че почти веднага са установени хората, съпричастни към това, което се е случило, заяви по НТВ министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод престрелката в Слънчев бряг.
 
Драстичен е случаят, това е голям проблем, но вижте какво става по света и в Европа. Има такава категория хора, които смятат, че им е позволено всичко, нашата задача е да им покажем, че не е така.

Публикуването на снимките беше с цел тяхното откриване и призоваване, някои доброволно се приведоха, каза тя.

Санкцията е накрая, преди това трябва да има много добро разследване, за да се покаже съпричастност към деянието. Правят се проверки на бизнеса, за да се изясни. Колегите в Бургас са работели отдавна около тази група по различни линии, но не е имало достатъчно основания за задържането им, информира Бъчварова.

Усещането за безнаказаност владее и хората, които си позволяват да говорят в такава ситуация. само 4 дни преди този случай имаме задържане на една голяма група, която е била за натиск, лихварство, това не е чадър над престъпността. В Бургас е този екип, работил навремето по делото, по което Очите е бил осъден, каза Бъчварова.

В момента всеки случай се използва за политическа атака, заяви министърът. Всички видяха как се фабрикуват слухове и компромати, каза тя по повод думите на ген. Атанасов дни по-рано за полицейски чадър над Очите и за ситуацията в София, където според него наркоразпространението пазело шефовете на полицията. Тя каза, че щяла да посъветва премиера да заведе дело за клевета. Ген. Атанасов ми предостави лична клюка за г-н Маринов, обясни тя. После каза, че било откровена лъжа, че тя и премиерът били на софра с В. Златев. Това цели да компрометира премиера и ръководството на МВР. Значи всеки може да каже всичко и не носи отговорност за това, възмути се тя. Когато един човек говори, нека се разбере какво стои зад думите му. Уважението ми към него приключи, разочарованието му е голямо, каза тя.

За първи път при такъв случай са задържани всички участници, какво стана с убийците на другите босове, това е неприятен и драстичен инцидент, но ако не си в тази ситуация, не можеш да реагираш, каза Бъчварова. Стрелеца е заловен на мястото, посочи тя. Слава богу, че такива драстични случаи отдавна не е имало, те не са масова практика и мерките в следващите дни ще покажат това.

В болницата има полицай, който пази, предполагам, че близките му се притесняват, каза Бъчварова.

За битовата престъпност казах, че мерките не са достатъчно ефективни и затова сме се ангажирали да работим на местно ниво, обясни тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5311 |10.06.2016 Бъчварова: Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков . 24| 5024 |09.06.2016 Бъчварова: 19 са задържани за кървавия инцидент в Слънчев бряг . 8| 4325 |27.05.2016 Бъчварова: Спасяваме животи, няма да подслушваме наред . 2| 4538 |20.05.2016 Бъчварова: Фронтекс ще ни помага за бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads