Реклама / Ads
17| 5143 |13.06.2016 НОВИНИ

Очевидец на разстрела в САЩ: Клубът е малък и телата са навсякъде

.
Браян Уилямс
Американецът Браян Уилямс живее на няколко пресечки от злополучния клуб ”Пулс”, където на 12 юни мъж предизвика най-кървавото масово убийство в историята на САЩ. 37-годишният Браян има познати, които завинаги ще останат в този клуб, където по негови думи ”ходят всякакви хора”.
 
Аз живея на 5 минути от клуба. Ходили сме преди време с приятели и с приятелката ми, но миналата вечер си бях в къщи. Съквартирантът ми се прибра и ни каза, че е имало стрелба. Не му обърнахме много внимание, защото често се стреля в клубовете в Орландо. Заспахме спокойно, но няколко часа по-късно се събудихме от прелитането на хеликоптерите над нас. Тогава разбрахме какво ужасно нещо се е случило, разказва Браян пред БНТ.

ФБР са  задавали въпроси на терориста два пъти през последните няколко години заради негови изказвания за тероризма, но са решили, че той не представлява заплаха. Казват, че е говорил на полицаите за "Ислямска държава", докато се е бил барикадирал в тоалетните, но няма да пуснат запис на това, което е казал. Поразява ме фактът, че е купил оръжията законно и то само преди една седмица. Това говори колко добри са били проверките... В същото време баща му казва, че е видял в града, в който живее, двама мъже да се целуват и много се е ядосал. Може и това да е причината.

Проверките на правителството не са толкова добри, щом той е бил разпитван два пъти от ФБР за коментари, свързани с тероризъм и пак му е било позволено да си купи оръжие и то законно. Кандидатите за президент изказаха съболезнованията си, но бързо обърнаха станалото в аргумент, който могат да използват в кампанията си. Някои политици искат засилен контрол над притежанието на оръжия, но така достъпът до оръжия ще бъде ограничен за добрите хора. Лошите винаги ще намерят начин.

Разследващите се опитват да възстановят какво точно се е случило. Криминалистите са в клуба и се опитват да разберат как точно е стоял нападателят и накъде се е движел. За тази цел те трябва да са много внимателни с местенето на телата. Само мога да си представя през какво преминават тези екипи. Клубът е малък и телата сигурно са навсякъде... Да не споменавам телефоните в джобовете на хората, които непрекъснато звънят, защото роднините им се опитват да ги открият....
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 8390 |25.11.2015 Обама "благословил" Ердоган за разстрела на руския Су-24? . 2| 4941 |16.11.2015 Блицреакция! Арести за разстрела в Поморие . 107| 11640 |11.10.2015 Очевидец на скандала с „Атака”: Сидеров удряше в корема и кръста репортер . 4| 9136 |15.01.2015 Има свидетели на разстрела на Митьо-Лудия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads