Реклама / Ads
33| 7913 |14.06.2016 НОВИНИ

Цв. Цветанов обвини Цветлин Йовчев за екшъна в Слънчев бряг

.
Цветан Цветанов
За да може да противодействаш, трябва да видиш кой е в състояние да неутрализира подобни престъпни групи. Нека да си припомним кой неутрализра Митьо Очите в първото дело. Ако искаме ефективност, трябва да знаем на кого да разчитаме за противодействие. Това заяви Цв. Цветанов, коментирайки случая в Слънчев бряг. Според него разформироването на БОП и отстраняването на Милен Димитров от областната дирекция в Бургас са върнали според него всичко назад.
 
Светозар Костов вкара Митьо Очите в затвора, ако помните, обясни Цветанов пред bTV. Според него бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев и хората около него с политическата си намеса са създали условия за екшъна в Слънчев бряг.

Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор?, по този начин Цветан Цветанов отговори на въпроса дали има политически чадър върху Димитър Желязков - Митьо Очите.

По думите на Цветанов през 2009-2013 в БОП Бургас са работели 25 души, а в момента работят не повече от 6-7. „Как може да има ефективност?”, попита той.

Според Цветанов разбиването на местното МВР е започнало от уволнението на Милен Димитров, който беше ръководител на Областната дирекция на МВР Бургас. Димитров е уволнен със заповед на Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи от правителството "Орешарски". Димитров е работил по разкриването на престъпната група на Митьо Очите, като през 2007 г. е обявен за полицай номер 1 в региона. Димитров е бил и началник на БОП, както и на сектор „Криминална полиция” в Бургас.

Заповедта за дисциплинарното му уволнение беше сложена на входа на областната дирекция, допълни Цветанов. Според него, Димитров никога не е имал проблеми с Митьо Очите, защото вторият е имал уважение към организираните от Димитров операции.

Основният човек беше назидателно уволнен. Когато даваш всичко от себе си и работиш срещу организираната престъпност, получаваш най-големите удари, допълни още Цветанов.

На делото "Килърите" аз не съм основният двигател, Станимир Флоров, Вальо Цоновски бяха в дъното на това дело, посочи Цветанов. Той отбеляза и приноса на прокурор Ася Петрова.

Държавата полага максимални усилия за случая с екшъна в Слънчев бряг. Стана ми болно за това, което се случи. Когато Митьо Очите излезе от затвора, направихме така, че да няма проблеми, Димитър Желязков даже беше напуснал България за известно време. В обществото беше нагнетявано политическо напрежение тогава, затова Очите имаше влияние, поясни той.

Цветанов коментира и посещението си в китай. За мен и колегата ми Делян Добрев беше изключително преживяване да изкачим Великата китайска стена. Тръгнахме 10 души, но само ние двамата стигнахме до края. Това все пак е непосилна задача. Но като цяло съм много доволен от Китай, от икономиката и развитието им. Темата ядрени мощности не беше коментирано, както смятат от АБВ.

Септември месец ще е интересен, тогава ще обявим кандидат-президентската си двойка, която ще се справи отлично и ще има нужната подкрепа. Кристалина Георгиева не е обсъждана като вариант за президент, увери Цветанов.

Вчера с Бойко Борисов се чухме и се поздравихме по повод рождения му ден, аз му купих една фигура на Конфуций от Китай, защото хората на неговото възраст са все по-мъдри. Пожелавам му да бъде здрав и силен, за да преодолява всичко, което се случва в ежедневието ни, завърши Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 10217 |10.06.2016 Само във Фрог: 400 000 лв. излиза ”цветановщината” на България дотук . 6| 4502 |09.06.2016 Пак присъда срещу държавата заради бруталност по времето на Цветан Цветанов . 10| 4323 |08.06.2016 БСП обвини Кунева за двойките по математика . 12| 4841 |07.06.2016 Цветанов цъфна и от Китайската стена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads