Реклама / Ads
0| 3928 |14.06.2016 НОВИНИ

ПЕС стартира кампанията за Европейския План за младежта

.
Сергей Станишев
„На 16 юни стартираме кампанията за Европейския План за младежта. Доволен съм, че инициативата ни вече се радва на широка подкрепа – от граждански и младежки организации и от синдикатите в Европа. Първата сериозна политическа и институционална битка ще бъде при ревизирането на настоящата финансова рамка на ЕС.
 
Искаме допълнителни 20 млрд. евро до 2020 г. за Младежката гаранция, която беше ключово постижение на социалистите през миналия мандат и само за няколко години се превърна в основен инструмент за борбата с безработицата сред младежите в Европа.“ Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев дни преди старта на кампанията за Европейския План за младежта. Идеята даде самият той в началото на годината, а по-късно – на 12 март в Париж левите премиери застанаха единодушно зад инициативата.

По покана на Станишев на събитието, обявено като „първата стъпка“ в кампанията, ще присъстват европейски политици, представители на международни младежки организации и синдикати. Президентът на ПЕС изрази задоволство, че зад идеята за справяне с младежката безработица, подобряване на образованието и грижата за децата застават не само социалистите и демократите, но и много по-широк кръг обществени организации.

Президентът на международния младежки форум Алън Пал (Allan Päll) и Тибо Вебер (Thiébaut Weber) от Европейската конфедерация на синдикатите ще бъдат сред специалните гости на събитието.

Официалният старт на кампанията за Младежкия план ще бъде даден в 11.00 часа в четвъртък в Брюксел. Председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела, евродепутати, лидери на двете социалистически партии в Белгия и представители на социалистически партии от над 20 държави ще присъстват на
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5127 |16.04.2016 150 бона са събрани в кампанията на омбудсмана "Великден за всеки" . 0| 5623 |20.03.2016 Саркози: Турция няма място в Европейския съюз . 12| 4458 |13.02.2016 Плевнелиев призова Европейския енергиен съюз да започне съществуването си от Балканите . 8| 4525 |14.01.2016 Европейският съд осъди България за застрояване на "Калиакра"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads