Реклама / Ads
7| 5410 |14.06.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Марешки: Картелът на горивата ми прави провокации

.
Веселин Марешки
Картелът на горивата у нас ми прави непрекъснати провокации. Затова, че ще има такива опити, ме предупредиха още през януари и февруари, това каза на пресконференция в София, бизнесменът Веселин Марешки по повод високото съдържание на сяра, открито в горивата му, които продава на бензиностанция в Габрово.
 
„Първият опит затова да ме „замразят” беше с горивото в Айтос. На шофьорът му замирисало лошо и преди да включи маркуча, видял че това не горива е нещо съвсем друго.
Така се спасих от тази провокация, но дойде следващата. Тя е добре измислена и сътворена, но оставя следи и и ние я разкрихме. Имаме пет бензиностанции в страната и само в една в Габрово, а там  сме с  два съда за дизела. Всички обекти се зареждат от един и същи доставчик. В цяла България е добро горивото, а само в Габрово намериха високо съдържание на сяра в един съд”, допълни Марешки. Той не изключивъзможността това да е дело но внедрен човек, който да върши тези неща. 
По думите му, скоро му се обадили две-три момчета, които знаели всичко за бранша и подхвърлената сяра. Препоръчал му да се обади на „един човек”, като в същото време активирали и журналистката Валя Ахчиева също да  се обади на въпросния човек.
Той смята, че това също само по себе си  е активно мероприятие. „Ахчиева не знае, че е бушон в една такава схема", допълни бизнесменът. Той уточни, че има много хора срещу които Ахчиева е пускала неверни материали. Но не сама тя е застанала против Марешки. В говоренето против него се включили първо депутата Емил Димитров –Ревизора, след това Ахчиева и накря МВР по схемата „Мишо вика Румен”„Знае се, че тези които са срещу мен могат да купят всеки продажен политик, журналист и или професор", допълни Марешки
Той изнесе данни, че в Румъния петролният картел вече е глобен с 30 млнлв като в него влизат„ Лукойол” и ОМW
„Никой не забеляза, че на 24 май в базите на „Лукойл” цената на дизела падна драстично. На 25 май цената му с е качи драстично. Някой открадна десетки милиона лева със сделки от Държавния резерв”, обясни Марешки движението на цената.
Той се впусна и в политически коментари като каза, че не е съгласен да се обявява война на Русия, защото с нея имаме общ език, култура и религия. 
„Аз съм последовател на идеалите на Левски”, похвали се той. И каза, че вероятно ще търси за президентската двойка жена, защото и той като Бойко Борисов им имал голямо доверие. Относно заплахата срещу Ахчиева бизнесменът не даде подробности. Решил да огласи случая, защото го заплашили, че ако се случи нещо лошо, след това ще го пришият на него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5125 |14.06.2016 Марешки разкрива за готвения атентат срещу Валя Ахчиева . 36| 7582 |13.06.2016 Само във Фрог: Масови проверки заради бензина на Марешки разпореди прокуратурата . 4| 4548 |07.06.2016 Марешки: Въпросът за горивата на живот и смърт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads