Реклама / Ads
4| 4184 |14.06.2016 НОВИНИ

Нинова е най-силният противник на Борисов за президент

.
Корнелия Нинова и Бойко Борисов
Нинова е най-добрият ляв кандидат за президент срещу Бойко Борисов, смятат експерти по време на дискусия за лявото, организирана от Фондация Фридрих Еберт. По мнението на Васил Тончев от „Сова Харис” нарастват опциите Бойко Борисов да се кандидатира за президент. Според експерта, ако премиерът се включи в битката най-подходящата лява кандидатура ще е Корнелия Нинова.
 
Възможно било Борисов да се спре на Йорданка Фандъкова или силовия министър Румяна Бъчварова или негов послушник, както се изрази той.

АБВ пък бламирали кандидатурата на Ивайло Калфин с обявяването му за евентуална кандидатура. От експертните кандидати след Ирина Бокова, Калфин бил следващият с големи шансове за успех. БСП и АБВ, по думите на Петър Хубчев от Фондация Фридрих Еберт, водели убийствена война помежду си. Двете формации трябвало да се обединят за предстоящия президентски избори и да излязат с единна кандидатура. Ако това не станело, за левицата президентският вот бил обречен.

Васил Тончев коментира, че лявото у нас го има, но нямало своето извоювано място. БСП няма 15% при избори според него каквито са последните социологически проучвания. Имало обаче потенциал в лявото пространство. Дясното имало електорално тяло от около 1,5 милион избиратели, предимно твърдо стоящи зад ГЕРБ. 500 000-400 000 са избирателите на столетницата. АБВ откраднали около 150 000 от червения електорат, коментира Тончев, слушан от присъстващия на дискусията лидер на АБВ Георги Първанов.
Иначе Хубчев е убеден, че перспективите пред България не са добри. Демографската криза се задълбочава, притеснен е той. Правителството не можело да се справи със ситуацията. Не можело да се справи с бежанския поток, със свободата на словото, имало и проблем с усвояването на еврофондовете.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4401 |08.06.2016 А. Найденов: С Корнелия Нинова се отлепихме от дъното, преди бяхме в мъртва точка . 5| 4713 |08.06.2016 Нинова запозна посланиците от ЕС с приоритетите на БСП . 14| 4185 |07.06.2016 Нинова: С БЛС сме единодушни, че реформата в здравеопазването не доведе до добър резултат . 19| 5270 |06.06.2016 Дадоха Корнелия Нинова на прокурор заради поклонението пред Т. Живков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads