Реклама / Ads
9| 4780 |14.06.2016 НОВИНИ

БСП и ГЕРБ в лют спор дали ЕК ще ни спре евросредства за повече от милиард

.
БСП и ГЕРБ влязоха в лют спор дали ЕК ще ни спре евросредства за повече от милиард.
 

По-рано днес Корнелия Нинова категорично заяви, че Европейската комисия ще наложи санкции на ДФ "Земеделие". Това стана на пресконференция, след заседание на ИБ на НС на БСП. Край на мита "на тях им спират фондовете, на нас ги пускат". Има грешки в обществените поръчки и липсва прозрачност. Това ще доведе до спирането на милиард и сто милиона. Тези пари ще трябва да бъдат дадени от националния бюджет, което ще доведе до нови заеми и дългове за българските граждани, подчерта Нинова. Започваме реални действия. Евродепутатите от левицата ще отправят питания в Европарламента. Депутатите от БСП-Лява България също ще питат по време на парламентарния контрол. Ще бъде направен и детайлен преглед на лобистките закони, които бяха приети по време на кабинета Борисов 2, зарече се соцлидерката. Нинова заяви още, че от БСП вече са подали ръка за създаването на единен ляв блок. Направихме конкретни предложения в Народното събрание. Нека всички, които говорвят за ляво обединение, да дадат подписите си, за да бъде сезиран Конституционният съд за Закона за образованието, както и да гласуват в подкрепа на леви законопроекти, призова тя.

 

По повод изявлението на Нинова, че ще бъдат спрени евросредства, от ГЕРБ заявиха категорично, че към този момент няма писмо от Европейската комисия, с което да бъдат спирани европейски пари, предаде  Novini.bg. Това стана на специална пресконференция в кулоарите на парламента. Управляващите обвиниха новото лице на социалистите в грозна лъжа. Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова припомни, че точно на днешната дата по време на управлението на Пламен Орешарски е бил променен закон, за да бъде назначено едно лице на пост. Изказването на Нинова за лобистките закони е самоирония от нейна страна. БСП-Лява България доказаха за пореден път, че не могат да бъдат конструктивна опозиция. Къде бяха те, когато се приемаха тези закони, попита Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4826 |14.06.2016 Кольо Колев: 65% от избирателите искат да ударят шамар на ГЕРБ . 4| 4186 |14.06.2016 Фандъкова: Няма да съм кандидат-президент на ГЕРБ . 3| 5116 |14.06.2016 Обвиниха зам. министър на транспорта заради депутата от ДПС Илия Илиев . 14| 6245 |13.06.2016 Кадиев: Хора, притежание на Пеевски, има в БСП, ГЕРБ, ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads