Реклама / Ads
158| 5249 |15.06.2016 НОВИНИ

Нинова: Черно на бяло Брюксел пише, че спира парите

.
Корнелия Нинова
Писмото е от 29 април, парите от Брюксел на този етап са спрени, правителството е поканено на двустранна среща през октомври в Брюксел, за да се обсъди сериозността на нарушението, каза по БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Става дума за над 1 млрд лв. по програмата за развитие на селските райони.
 
Европейците дипломатично говорят за грешки в обществените поръчки, което аз наричам кражби. Те посочват, че изразходването на средства е незаконосъобразно, че сертифициращият орган е конструиран много късно и не прави необходимите проверки, изреди причините, отбелязани в писмото Нинова.

Вярвам на писмото, черно на бяло, написано, подписано, посочи тя.

През 2015 управляваше Б. Борисов и неговото правителство, този период е посочен в писмото, не може да се говори за Орешарски, Станишев, до хан Аспарух. Практиката непрестанно да се прехвърлят вини назад във времето, не решава проблема.

Тези пари няма да бъдат възстановени от Европа, те трябва да се платят от националния бюджет, там не са предвидени, ще бъдат покрити със заеми заради кражбите и далаверите, които правят и 3 поколения ще плащат, каза тя.

Тези пари от 3 месеца са в нашите сметки, заверени от ЕК, репликира зам.-министър Грудев по телефона. Сертифициращият орган е направил проверка по сметките на Фонд земеделие, заради това ни канят в Брюксел, заради финансовите корекции, правени по две методики.

Вие лъжете, заяви Нинова и каза, че не се страхува от съд. Не вдигаме пушилка, ние сме аргументирана, сериозна опозиция, от която България има нужда. Не е страшно, ще ходим на съд, ако трябва. Искаме това управление да си ходи, те са вредни, каза тя.

До средата на юли БСП няма да коментираме президентските избори, докато не приключи вътрешнопартийното допитване, което върви в момента. каквото каже народът, това ще бъде. Въпросите ни са: сами ли да се явим на изборите или в по-широк ляв формат, каза тя.

Защо всички в тази държава се упражняват на главата на БСП, попита тя. когато видите БСП да защитава някой от олигарсите, вкл. Пеевски, тогава ни съдете. Гледайте какво правим, действията, призова Нинова.

Не очаквах такава реакция по повод цветето за Живков. Направих го от уважение към историята, към партийната организация в Правец, там се прави така. Тези хора, въпреки всичките недъзи, са и построили България, каза тя. Отрицателният знак на тази постъпка е, че раздели българите, хубавото е да не пренаписваме историята, заяви още Нинова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5067 |14.06.2016 Нинова: Губим 1,1 млрд. лева от еврофондове . 14| 4197 |07.06.2016 Нинова: С БЛС сме единодушни, че реформата в здравеопазването не доведе до добър резултат . 109| 5470 |04.06.2016 Корнелия Нинова: БСП е партията, която ще слуша народа . 82| 5208 |02.06.2016 Нинова: Поклон пред великото дело на Христо Ботев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads