Реклама / Ads
1| 4913 |15.06.2016 НОВИНИ

Нагъл опит за кражба повреди кабел 110 кв, захранващ центъра на София и квартали от 5 столични района

.
ЧЕЗ Разпределение България работи по възстановяване на увредения участък.
 

Нагло посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ, застраши електрозахранването на  централна градска част на столицата. При опит за кражба на кабел 110 киловолта, елемент от ключово значение за сигурността на електрозахранването в София, неизвестни лица повредиха съоръжението и прекъснаха доставките на електроенергия за 20 174 клиента на ЧЕЗ в районите Сердика, Средец, Оборище, Възраждане и Подуяне.

 

Инцидентът с кабел 110 кВ бе регистриран в Диспечерската служба на ЧЕЗ Разпределение България в неделя рано сутринта. В резултат на бързите и адекватни действия на служителите на компанията бе подадено алтернативно електрозахранване за засегнатия район в рамките на 7 минути. В момента електроподаването в централна градска част на столицата е обезпечено едностранно. 


„Това е поредният случай, в който спокойствието и сигурността на българските граждани и бизнес са изложени на риск в резултат на нагло посегателство над мрежата. Този път обаче беше застрашено и електрозахранването на всички институции в столицата в т. ч. Президентство, Парламент, Министерски съвет, НЕК, Централно диспечерско управление на ЕСО и много други, а в резултат на това и нормалното функциониране на държавата. Благодаря на нашите служители за професионалните действия",  каза Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България. 

 

ЧЕЗ предприе незабавни стъпки за възстановяване на целостта на съоръжението - оценка на техническите изисквания, подготовка за ремонтно – възстановителни работи и подмяна на увредения участък от кабела.

 

Обръщаме се към гражданското общество и институциите за тотална непримиримост към посегателствата върху елементи от електроенергийната инфраструктура на България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9200 |14.06.2016 Първо във Фрог: Полицията работи по версия опит за самоубийство на „златното момиче” . 0| 4374 |14.06.2016 Пети опит за избор на шеф на Софийски апелативен съд . 5| 4801 |07.06.2016 Опитаха да убият шефът на антимафиотите в Силистра . 6| 5181 |06.06.2016 Валери Симеонов: Допитваме се до членовете си за общи действия с „Атака“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads