Реклама / Ads
13| 7945 |15.06.2016 ГЛАСЪТ

И Цацаров се зае с „махленската свада” в Слънчев бряг

.
Сотир Цацаров отива в Слънчев бряг да стяга редиците
Главният прокурор Сотир Цацаров отива утре в Бургас, заедно с двамата си заместници, за да извърши проверка на всички сигнали за срастване на наркобизнеса с полицията. Това съобщи днес говорителят на ВКП Румяна Арнаудова пред БНТ.
 

Цацаров и заместниците му ще проведат "работни съвещания" с всички наблюдаващи прокурори, които работят по "знакови дела" в региона. Арнаудова допълни, че ще бъде проверено има ли сигнали за полицейски служители и какво отношение е взето по всеки един от тях. А сега де ?

 

Нали случилото се с престрелката в заведение „4 you”в Слънчев бряг при която беше убит един човек, а други двама тежко ранени, беше само „махленска свада” между някакви „главанаци” ? Откога главният прокурор Цацаров се занимава с такова дребнотемие ? Очевадно нещата в курорта не са наред, но всичко се замита под килима. Поне така изглежда на пръв поглед. Не помагат и отчаяните опити на МВР в частност и на премиера Борисов изобщо да тушират скандала със стрелбата по Митьо Очите. Пиар акции от типа „данъчни налазиха Слънчев бряг” не минават и явно се наложи намесата на прокуратурата. Интересно какво ли ще открие главният прокурор в Бургас? Как „главанаци” се разхождат с бронежилетки и брадви в курорта и това не пречи на никого, най-вече на полицията. Или пък как беден човек като Очите, само с една пералня завалията, се движи с 40 души охрана? Или пък защо „спор за паркомясто” се решава с посредници общиниски съветници, оръжие и бухалки като в добрите стари филми за мафията. Как в Слънчев бряг редовно бият, дори и полицаи, взривяват бомби и рекетират хора. Вчера бившият вътрешен министър Цветан Цветанов размваха като знаме станалата прословута присъда от 4 г. срещу Очите, без да има някакви заслуги за нея. Но като няма друго, в царството на слепите и едноокият е цар. Властта обаче не може да се крие само зад тази присъда, излежана впрочем в курортни условия и мятане на гюбеци по заведенията.

 

МВР обяви един куп мутри за издирване за кървавия инцидент в Слънчев бряг, показаха и видео как ги прибират след като те се предадоха с адвокати. Никой не се сети да попита какво става с тези юнаци? А нищо, не бойте се, на свобода са, даже дават интервюта по телевизиите. Няма обвинения, няма нищо. Единствен обвинен за махленската свада е гардът, застрелял колегата си, който пазел Очите. Пушилката мина, пиарът и тв изявите на началниците от МВР също, остава им да се молят Димитър Желязков да не умре, защото край морето ще стане страшно и ще се лее кръв. И „спорът за паркомясто” ще се стори на някои като детска приказка.

 

Стефан Ташев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5441 |10.06.2016 Фрог научи: Цацаров привика шефовете на МВР заради престрелката в Слънчев бряг . 3| 4407 |08.06.2016 Депутати искат обяснение от Цацаров за разследването на КТБ . 3| 4304 |08.06.2016 Цацаров се самосезирал за “Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads