Реклама / Ads
35| 35926 |15.06.2016 ГЛАСЪТ

Дайте официално държавата на Пеевски, новият цезар

.
Лавровият венец, който може да кацне на главата на Пеевски...
Минаха три години от онзи знаменателен юни, когато обществото намери сили да се опълчи на политическия цинизъм, издигнал Пеевски за шеф на ДАНС. Българинът е преглъщал всякакви неща, но това не можа. 36 месеца по-късно уродливият мафиотски модел #Кой продължава да властва.
 
Тъмни облаци над Родината. Глад и мизерия властват навсякъде. Магистралите и новите зали вече не радват сърцата както преди. Престъпността вилнее безнаказано. Където и да потърсиш помощ или работа, първо те питат дали си одобрен от #Кой. Затова е време политическият елит да обяви официално, че държавата България е собственост на Делян Пеевски. Пеевски е новият господар. Той е българският цезар и заслужава лавровия венец на победител. Това е толкова очевидно, че всяко друго твърдение буди смях дори сред оцелелите кокошки в селата, където бият и убиват безнаказано бащите и майките ни. Инициативата на премиера Бойко Борисов да възпре експанзията на модела #Кой не срещна подкрепа от институциите и увисна като прани гащи. Уж бяха разтурени обществани поръчки за близо милиард със задкулисно участие на депутата от ДПС, но това бе само спечелена временна битка. В стратегически план веднага след това олигархът, прочул се най-вече със сриването на КТБ, демонстрира завиден ресурс да води и да спечели войната. Под носа на прокуратура, НАП, ДАНС, Финансово министерство, Министерство на икономиката, разузнавания и куп още институции той продължава да заграбва ден след ден активи на взривената публично банка. Подчини изцяло на интересите си Българската банка за развитие, която финансира всяко негово хрумване дори при съмнителни обезпечения. Нещо, което не прави за никой друг.

Когато всички очакваха след премиерските закани прокурори и данъчни да влязат във фирмите, зад които стои милиардерът, не се случи нищо. Дори не бяха проверени десетките сигнали, подадени в Софийска градска прокуратура. Вместо това Пеевски започна демонстративно да придобива нови и нови фирми. Негови станаха сградата на София прес на бул. „Цариградско шосе”, Техномаркет и пр. Активите на КТБ в момента се контролират не от синдиците, а от Пеевски. Държавата обаче не пита откъде са парите за всички тези сделки. С какъв произход са. Главният прокурор Сотир Цацаров се възползва от скандалите около смяната на върха в правителството  на Турция, както и от конфликта Анкара – Москва и „забрави” да разследва цигарената контрабанда на „Булгартабак” и уликите, че с пари от този трафик се финансират терористи. Магистратите си имат дори аргумент: Контрабандата е осъществявана на чужда територия. Да, но контрабандираната стока е произведена тук, в центъра на България. Това не е ли повод за разследване? А финансирането на терористи? Мълчи обвинението, заето с колоси като Ценко Чоков и Кравата. 

 

Господарят на България - Делян Славчев Пеевски
 

Пеевски се бил скрил в Дубай. Че е често там е истина, но въобще не се е скрил, а отмаря и крои нови планове за доовладяването на България в тузарския си имот в квартала на богатите „Емирейтс Хилс". От време на време прескача до родината и свиква оперативки в щаб-квартирата на мафиотския кръг Кой в х-л Берлин. Само че родната милиция и служби под „вещото” командване на Бъчварова и Георги Костов не се интересуват от това. Те са заети с „битови инциденти” като този с Митьо Очите. Освен това знаят, че Пеевски ще ги „нарита” и ще им „скъса ушите”, както обича да се изразява любимецът на Доган и други партийни велможи.

 

В момента Пеевски разполага с хора във всяко министерство, което борави с еврофондове. Той разпределя кои да печелят обществените поръчки, кои да са подизпълнители, контролира лицензите за хазарт чрез министър Владислав Горанов, висши прокурори и половината членове на ВСС са на пряк контрол и отчет при него, кадрува в МВР, ДАНС и останалите служби, а чрез компромати държи на каишка политици и част от големия бизнес в страната. Това ще ви го каже всеки, който има елементарно понятие от политическите и бизнес процесите в тази страна. Дори футбола е под негов контрол. Борислав Михайлов трепери от него и нерядко е обиждан. Чрез адвоката си Александър Ангелов Пеевски държи ФК „Левски”, чрез Васил Божков се опитва да измести Гриша Ганчев от ЦСКА поради отказа на ловешкия бизнесмен да му подари част от „Петрол”. Под негов контрол са части от бизнеса с млечни произведения, колбаси и меса,  стъкло, военната промишленост, лекарства и медицински услуги. Опитва се да сложи ръка на Виваком, Дунарит, Авионамс и много други.

 

И прави всичко това публично. Пред очите на цялото общество, институциите и политико-управленския елит. Демонстрира пълно презрение към всички опити да бъде ограничен в заграбването на активите на КТБ, което е заграбване на част от българската икономика.

 

Не стъпва в парламента, но председателят Цецка Цачева не смее да попита защо и къде е. И как да е другояче, като лично тя разреши на два пъти „Държавен вестник” да се разпространява като притурка на пеевска медия... Абсурд, непознат от времето на цар Фердинанд насам.

 

Фирмите, свързвани с името на Пеевски, продължават да монополизират цели отрасли на икономиката. На всеки, опълчил се срещу него и модела, който олицетворява, биват изпращани прокурори, данъчни, ревизори и кой ли още не. Нарушават се права, подслушват се и се следят незаконно хора, тормозят се фирми, шантажират се бизнемени, зарибяват се групички ултраси с дрога, за да са готови за акции, публично се дискредитират личности, медиите му продължават да действат като бухалки.

 

И никой, абсолютно никой не смее да се противопостави на този разпасал се съвременен дерибей. Дори името му не смеят да произнесат половината политици у нас. Страхливци и мерзавци, предали не само интересите на своите избиратели, но на цялата нация. Прогнило статукво, което заради личния си интерес е готово да жертва държавата барабар с населението.

 

Да, Пеевски е по-решителен от цялата тази аморфна маса.

По-комбинативен.

По-прозорлив.

По-нагъл.

По-подъл.

По-циничен.

По-алчен.

По-гаден.

По-агресивен.

По-брутален.

 

Затова: обявете официално, че сме държава на Пеевски и да се свършва.

Думата за всичко това е една единствена: ПОЗОР!

 

Позор ще тегне над всички, които днес са легнали на мафиотския модел, точейки лиги до някое парче от краденото. Позорът ще преследва дори техните наследници.

 

В древния Рим Катон посрещал военачалниците на разбити войски с репликите: Защо не сте мъртви?! Защо не сте пленници?! Защо ви е да сте живи, след като вече нямате чест!

 

Когато някой ден проумеем тези думи, ще осъзнаем какъв грях сме сторили, като сме търпяли Пеевската сган да ни гази и прегазва. Без да дадем отпор. Какъв е пътят за избавление? Тотална война! Война, докато вдъхновителите и стратезите на модела #Кой бъдат натикани в зандана.    

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11342 |23.03.2016 Българи изкупуват държавните облигации и държавата барабар с хората . 37| 23826 |14.01.2016 Чрез сексуална вакханалия към погром на държавата . 39| 25345 |06.01.2016 Придобиването на Техномаркет от Пеевски е тест дали държавата е на мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads