Реклама / Ads
2| 6223 |15.06.2016 НОВИНИ

Фрог научи: Защитен свидетел срещу „Килърите” изваден от програмата

.
Бандата на ”Килърите”
Защитеният свидетел срещу бандата за мокри поръчки „Килърите” Пламен Лаков е изваден от програмата, която бди за живота му. Това научи Фрог нюз от самия него. Охраната ми е свалена по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, оплака се той пред екипа ни.
 
Лаков призна, че формалният мотив на Цацаров е, че не изпълнява правилата на програмата като например отказва да му сложат камера в двора на къщата. Свидетелят, обаче твърди, че хората, които са ангажирани с програмата се държат ужасно с него и той не може повече да издържа. Има абсурдни неща, един от служителите щеше да ме сгази, за друг получих информация, че носи информация на човека срещу когото свидетелствах Георги Вълев. Преди време поисках от главния прокурор да извърши проверка за всички нередности. Имаше такава, но когато се поинтересувах от резултата, ми обясниха, че информацията е секретна. Е как така секретна, след като касае мен, възмути се Лаков пред екипа ни. Той изрази готовност отново да стане защитен свидетел, но при правила, които не накърняват човешкото му достойнство. Защо ще насочват камерата към прозореца, а не към градината на къщата ми. Нали преди някой да стигне до прозореца, ще мине през двора. Как така ще ми правят Биг Брадър, възмути се Лаков. Той е категоричен, че ако не се вземат мерки за неговата охрана, ще разкаже как действат реално служителите, ангажирани с програмата за защита на свидетелите. Аз си сложих главата в торбата и станах свидетел, а сега ме оставиха на произвола на съдбата, как е възможно това?! Страхувам се за живота си, призна мъжът. От 2013 година законодателството дава всички правомощия на главния прокурор да казва кой да бъде включен в програмата за защита на свидетелите и кой да бъде изкаран от нея.

С показанията си Пламен Лаков закова в съда един от бандата на „Килърите”- Георги Вълев. Според тях Вълев поръчал на Лаков да убие адвокат Петър Лупов за сумата от 25 хиляди лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7021 |15.06.2016 Местан за Фрог: Бъдещият президент трябва да е евроатлантик, а не с евразийска насоченост . 1| 5137 |15.06.2016 Само във Фрог: „Мазда” и „Ауди” станаха любими на автокрадците . 163| 10997 |15.06.2016 ФРОГОКО: НАТО защитава съюзниците от ”миролюбива” Русия . 69| 9178 |15.06.2016 Ген. Цанков за Фрог: Бригада на НАТО в Румъния - Втора студена война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads