Реклама / Ads
6| 3906 |17.06.2016 НОВИНИ

220 чакат Фонда за лечение на деца

.
След показния арест на предишния директор Павел Александров Фондът за лечение на деца в чужбина работи безпрецедентно бавно. Това заяви пред bTV Десислава Хурмузова от Обществения съвет на фонда.
 
Най-малко 222 деца с различни тежки заболявания чакат становище от специалист и разглеждане от Обществения съвет или пък са прехвърляни от заседание в заседание. По тази причина те не могат да получат медицинска грижа. Някои от децата чакали вече четири месеца, обясни Хурмузова.

Тя посочи, че по време на Ива Станкова, която е ръководила структурата по времето на кабинета „Орешарски”, е имало забавени 30-40 деца. Самата Десислава Хурмузова не била виждала 222 забавени деца.

Забавяне имало при входирането на документите и вписването на пациентите в регистъра на фонда. Затова дори можело да се окаже, че броят на забавените деца е още по-голям. Сред тях имало и доста онкоболни. „Ракът не чака”, предупреди Хурмузова.

Новото ръководство на Фонда за лечение на деца било затрупано от изключително специфична работа. Преди рокадите обаче това не било отчетено.

Десислава Хурмузова коментира, че преди правилникът на никого не е пречил да си върши работата, но сега пречи. Промяната на правилника се искала вероятно, за да се премахнат сроковете.

Минимална била и комуникацията с Обществения съвет. Въпросите се задавали по имейл, но отговори не идвали. От членовете на Обществения съвет се искало единствено да гласуват електронно. От 20 април насам не бил подписан нито един протокол.

Хурмузова коментира още, че през миналата година фонът е получил 150 000 лева от индивидуални дарители. За първите шест месеца на тази година били събрани едва 6000 лева. Самата Десислава Хурмузова призна, че никога не би дарила на фонда в този му вид.

Тя не вижда далавера във фонда. От Здравното министерство си мислели, че има далавера, но сега видели, че няма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3967 |15.06.2016 Има нов шеф на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца . 9| 4470 |01.06.2016 Вигенин към Борисов: Явно чакате инструкции от големия началник . 0| 4315 |01.06.2016 Майки на протест срещу унищожаването на Фонда за деца . 1| 4049 |27.05.2016 НЗОК дължи 175 млн. лв. за лечение на българи в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads