Реклама / Ads
20| 4761 |18.06.2016 НОВИНИ

Нинова: Президентските избори са преломният момент БСП да покаже сила

.
„Президентските избори са преломният момент, в който БСП трябва да покаже сила и нова енергия. БСП трябва да покаже тази сила заедно с левите хора на България, да поведе цялата левица и да покаже, че има алтернатива”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на областното съвещание на левицата в Пловдив.
 
Тя призова присъстващите да гледат и да работят на президентските избори като за предсрочни такива, които по думите й са неизбежни.

Нинова отчете изпълнените за един месец ангажименти, поети на конгреса на БСП. В тази връзка тя съобщи, че на предстоящия пленум ще бъде приет бюджетът на партията за 2016 г., който разпределя по нов начин средствата за структурите и те ще получат удвоена субсидия в сравнение със сега. Тя бе категорична, че трябва да се възстанови колегиалността в партията и добави, че няма да допусне високомерие от страна на ръководството.

 

Нинова припомни и друго нейно обещание от конгреса – по ключови въпроси да бъде важен гласът на всеки член и никой повече в партията да не взима решенията в тесен кръг, по неясни причини. „В изпълнение на това решение стартирахме вътрешното допитване за президентските избори. Кажете си мнението спокойно, не питайте началниците. От вашия отговор ще зависи не само бъдещето на БСП в тази президентска кампания, но и бъдещето на лявото”, каза още лидерът на БСП.  Според нея, на тези избори партията трябва да покаже, че е възножно друго управление, друга грижа за народа. „До каквото се докосне правителството на Борисов, всичко се съсипва”, добави тя и посочи, че във финансите на държавата ГЕРБ трупат дълг след дълг, в здравеопазването политиката им е геноцид, в образованието – малограмотност и неграмотност на българчетата, а в социалните системи – бедност и безработица.

Относно другото обещание от конгреса – БСП да стане смислена и аргументирана опозиция, Нинова заяви, че вече има промяна в поведението на левицата, но това трябва да се случва и по места.

 

„Стегнете структурите, изчистете ги от всякакво влияние - икономическо, политическо и друго. Да работим ние, единствено и само базирано на програмата на партията, която е обърната към проблемите на хората”, заяви Нинова. Тя отправи и друга заръка към членовете – за активен диалог с хората извън партията – да отворят вратите на партийните клубове, сърцата и умовете си за тях, както и специална работа с младите. „Те са ни казали, че искат здравеопазване, образование и възможност за работа, гарантирани от държавата”, добави тя, но и предупреди да се внимава с обещанията: „Не обещавайте на хората неизпълними неща.Оттук нататък всеки ангажимент, поет от БСП в опозиция,ще се превръща в реалност, когато управляваме България”

 

Според лидера на БСП, най-голямото предизвикателство пред партията е алтернативността на това управление. Тя обяви, че вече са започнали срещите с лекари, земеделци, потребители, граждански структури и, че решенията, които представя БСП трябва да бъдат практически ориентирани. „Няма кой друг в България днес да предложи на народа си нещо различно от това, което се случва в момента”, каза още тя. „На тези президентски избори БСП трябва да даде алтернатива на народа си, с мисълта за предсрочни парламентарни, след които да левицата да управлява държавата и с възможните средства да я направи различна и по-добра за българите”, завърши Корнелия Нинова.

 

Форумът бе открит от председателя на Областния съвет на БСП-Пловдив и член на ИБ на партията Георги Гергов. На него присъстваха и депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ – Георги Търновалийски, Димитър Дъбов, Красимир Янков, Манол Генов, председателите на Движението на ветераните в БСП Динко Желев и на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова, председателят на градската организация на БСП в Пловдив – Красимир Мурджев, коалиционни партньори и над 1000 членове и симпатизанти на левицата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4029 |17.06.2016 Изборите за нов състав на Руската дума на 18 септември . 52| 4565 |15.06.2016 Нинова: Цялата държавна машина се включи срещу БСП с лъжи и манипулации . 158| 5248 |15.06.2016 Нинова: Черно на бяло Брюксел пише, че спира парите . 8| 5065 |14.06.2016 Нинова: Губим 1,1 млрд. лева от еврофондове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads