Реклама / Ads
14| 12071 |21.06.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Христова за Фрог: Кунева зове учителите: Гласувайте за ДБГ

.
Проф. Антоанета Христова
Заявката на Кунева за вдигането на учителските заплати говори за предизборни игри. Прави се внушение, че ако не се отпуснат парите, лошият ще бъде ГЕРБ. Ако ГЕРБ даде парите, победителят ще бъде вицепремиерът. Това е печеливш ход за Кунева през избирателите. Това коментира пред Фрог нюз политическият психолог проф. Антоанета Христова.
 

Ако това послание не се сбъдне, се разчита лесно да се забрави или да бъде обвинен някой друг.

 

На фона на това обещание звучи още едно послание, а то е, че образователната реформа се случва. До момента обаче доказателства за това няма. Има доказателства, че стандартите се разработват, но не по подходящия начин, има реформа за висшето образование, но там не е ясно какво се случва – кой я готви, как я готви....

 

Нямаме промяна в училище на начина, по който се преподава. Рискът законът за средното образование да бъде торпилиран е голям. Той ще бъде торпилиран с едно замазване, че нещата уж вървят добре. Вероятно вината за това ще бъде пренесена на друг гръб.

 

Учителките в средното образование още помнят Даниел Вълчев. Направи повишение на заплатите, направи реформи. Като бонус зад Кунева се появява неговата сянка. По тази линия образованието получава посланието: „Ние сме вашите хора. Гласувайте за нас! Преди сме ви увеличили заплатите, сега обещаваме да се борим за това. Ако нещо се случи, управляващите са виновни”. 

 

ДБГ ще си осигури парламентарна група. Ще стане партията с най-голяма тежест в РБ. Интересът на ГЕРБ беше към СДС, но то няма проактивно присъствие. Фокусът се измества към ДБГ. Дори да не е бил желан партньор, той ще се превърне като се сложат на масата определени проценти, завърши проф. Христова.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 9043 |21.06.2016 Само във Фрог: Сърцето на Очите се къса от Йорговани . 22| 18578 |21.06.2016 Само във Фрог: Следовател-хотелиер, а прокурорите хотелиери? . 13| 6297 |21.06.2016 А. Божилов за Фрог: Авантюрата на НЕК - АЕЦ „Белене” - щеше да генерира загуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads