Главният прокурор спестил 117 026 лв. за година

4

|

3284

|21.06.2016
Главният прокурор спестил 117 026 лв. за година
Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров не е придобивал и продавал имоти през 2015 г., както и не е закупувал или продавал техника, но според данъчната си декларация за 2015 г. той има два влога в евро и лева на обща стойност от 117 026 лв.


Съпругата му също има два влога за малко над 100 000 лв. Произходът на средставата пък е от заплата и наеми. Съпругата на Цацаров има и още една сметка за налични средства на стойност 25 300 лв. За предходната календарна година тя има доходи извън тези от длъжността, която заема за 165 953 лв. Това става ясно от данъчните декларации на лицата заемащи висши държавни длъжности публикувани от Сметната палата.

Тримата заместници на главния прокурор

Интересни са разликите в декларациите на тримата заместници на главния прокурор Сотир Цацаров. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов има скромните два влога за 1950 лв и от 4500 лв., които са от заплата, а съпругата му също от заплата има само 1000 лв. Двамата са придобили един автомобил за 2015 г. Мазда 6 за 21 000 лв. За разлика от Сарафов пък Мария Шишкова, другият зам.-главен прокурор, има задължения за 160 000 лв към банка, а съпругът й за 30 000 лв. Със заемите двамата са построили двуфамилна къща с гараж в област Пловдив и са купили ателие в София за 183 848 лв. Третият зам-главен прокурор Пенка Богданова не е купувала и продавала нищо, но е взема заем за 35 000 лв. сочи декларацията й, нейният съпруг пък има доход от фирмата си за 30 874 лв.

ВАС  и ВКС

Според подадената данъчна декларация от председателя на Върховния административен съд Георги Колев, съпругата му има 328 789 лв. доход за 2015 г. извън тези от заеманата от нея длъжност. Също така тя е придобила офис и гараж за 136 908 с парите от доходите си в София. От своя страна Колев има на влог в банка 22 102 лв., а от трудови правоотношения извън тези на заемата длъжност е получил 11 047 лв, за извънстопанска дейност пък е придобил 7596 лв.

Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов е деклараирал влог за 55 500 лв и един за 6300 евро от заплата и наем, сочи данъчната му декларация. От наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество Панов е декларирал и 22 179 лв.

Висшият съдебен съвет

Членът на Съдийската колегия на ВСС Соня Найденова е декларирала за 2015 г. сметка от 1000 лв и един влог на стойност 178 381 лв., който е от заплата, спестявания, лихви и върнат паричен заем. Също така в данъчната си декларация е посочила, че от лихви е получила 3003 лв., а от върнат паричен заем 9500 лв.

Ясен Тодоров, от прокурорската колегия, от своя страна е декларирал за 2015 г. влог за 13 626 евро, а произходът му е от заплата. Съпругата му пък е направил разходи в негова полза през фирмата си за 8 600 лв.

Представляващият ВСС Дмитър Узунов е декларирал налични средства на стойност 3500 лв дошли от трудови възнаграждения и влог от 12 000 лв. също от трудови възнаграждения.

Друг от членовете на Съвета Калин Калпакчиев и съпругата му пък са придобили всеки поотделно по половин част от апартамент всяка за по 63 654 лв, сочи данъчната му декларация. Съпругата му е изтеглила и ипотечен кредит за 248 500 лв От декларацията на Калпакчиев за 2015 г. става още ясно, че са направени разходи за сметка на Фондация „Америка за България“ - от или в полза на декларатора, неговия съпруг /съпруга/ или ненавършилите пълнолетие деца с тяхно съгласие, когато те не са платени със собствени средства или със средства на институцията, в която заемат длъжността – на стойност 22 370 лв.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

Chris Cornell ”Fell On Black Days” Soundgarden Cover Live @ SiriusXM // Lithium

ВРЕМЕТО

времето в София София

+5°

+18°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+4°

+17°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+3°

+12°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+8°

+22°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+3°

+9°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+2°

+19°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах