Реклама / Ads
0| 3971 |22.06.2016 НОВИНИ

200 000 влага ЧЕЗ за подобряване на сигурността на електрозахранването на 10 села

.
ЧЕЗ Разпределение България инвестира близо 200 000 лева в подобряване на електрозахранването за 8 села в община Мездра. Компанията ще извърши ремонт на възлова станция Елисейна и реконструкция на електропровод, която ще предостави възможност за алтернативно захранване на засегнати населени места в района при възникване на евентуални аварии. Предстои цялостна подмяна на изолацията на съоръженията и извършване на просеки. Компанията отстранява повредите, причинени от гръмотевични бури в средата на юни.
 

След приключване на планираните дейности ще бъде подобрено електрозахранването в селата Зверино, Лютиброд, Елисейна, Игнатица, Оселна, Очиндол, Ребърково и Злидол, община Мездра, както и с. Еленов дол и с. Бовска Габровница, община Своге. Компанията изгражда изцяло ново трасе мрежа с дължина 800 метра, което ще минимизира влиянието на метеорологичните условия над мрежата, която досега частично се намираше  в преминаващата през населеното място  река.

 

„В момента усилено работим за подобряване на услугите за клиентите в района. Това е причина за планираните прекъсвания на електрозахранването, тъй като ремонтните дейности изискват да се обезопаси мрежата, за да могат колегите да работят по нея. За съжаление, така се създават неудобства за нашите клиенти. Ние, обаче,  се стараем да ограничим неудобствата до минимум, като се съобразяваме и с графика на мачовете от Европейското първенство по футбол“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

ЧЕЗ Разпределение България се ангажира да приключи с всички планирани дейности до края на октомври 2016 г. и да подсигури непрекъснатостта на електрозахранването през зимния сезон. Компанията поддържа контакт с местните власти на територията  на населените места, чиито електроенергийни съоръжения подлежат на реконструкция.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3910 |14.06.2016 Британският военен министър: Излизането ни от ЕС ще отслаби сигурността на Запада . 2| 5991 |31.05.2016 Проф. Радулов за Фрог: Законът за ел. съобщения посяга на сигурността на хората . 25| 6647 |09.05.2016 Джамбазки: Ветото на президента е заплаха за сигурността на България . 0| 4442 |20.04.2016 ЧЕЗ влага 2 млн. лева в реконструкция на електрическата мрежа в Cофия област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads