Реклама / Ads
16| 17293 |23.06.2016 ПОЛИТИКА

Военизират ЦСКА, идва и Съветската армия

.
Предлагали пари на военни и запасняци, за да направят сдружение, което да се „включи” с акции в Божковото ЦСКА. Това съобщиха за Фрог нюз офицери. Били търсени и организации като Съюза на запасните и други подобни.
 
Целта била да се създаде „съпротива” срещу бизнесмена Гриша Ганчев, който от близо година заявява намерения да бъде спасен армеския клуб в ситуацията, в която го натикаха политици и мафиотски кръгове. Депутатът от ДПС Делян Пеевски – без него нищо не става в тази държава - се включил в интригата, като активирал Васил Божков да се изправи срещу Ганчев, твърдят запознати. Самият Божков нямал амбиции да налива пари отново в клуба, където вече беше преди години и твърдеше, че повече няма да се върне на „Армията”. Той се жалваше, че е загубил милиони от ЦСКА, а феновете го наричаха „двнайсетия играч на „Левски”, защото смятаха, че е уреждал резултатите с вечния противник. Имаше съмнения също за черно тото, но те нито са доказани, нито са разследвани.  

Бизнесменът Васил Божков възнамерява да даде акции на ЦСКА на военни, ако вземе клуба отново. Защото отборът бил на войската преди години. Примамливата идея била на граждански комитет от известни фенове, подкрепящи оздравяването на 31-кратните шампиони. Това твърди самият Божков в интервю за спортен всекидневник.

Васил Божков придоби мажоритарния пакет акции на ЦСКА в края на 1999 г. от бившия футболист на червените Любослав Пенев. За шест години начело на софийския клуб шефът на "Нове холдинг" изразходва огромна сума за трансфери на играчи, смени 12 треньори, но успя да спечели само две шампионски титли.

За да откажат Гриша Ганчев от ЦСКА хората на Пеевски са готови да обещаят не само връщане на „червените” на армията, но към ЦСКА да вкарат в пакет футболни отбори на Сливен, Пловдив и Варна, които също бяха армейски някога. Очакваме и възобновямане на турнира за „Купата на Съветската армия”, която ни освободила от фашизма, шегуват се фенове в мрежата. Зевзеците допълват, че вече се шият униформи на сержанти и старшини за чужденците в ЦСКА, които в свободното време щели да дават наряд и да набиват крак в часове по строева подготовка.

 

Валери Димитров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5201 |03.03.2016 К. Каракачанов: Армията не е готова да пази границата . 12| 5203 |27.04.2015 Премиерът шамароса армията и военния бюджет . 24| 5798 |17.04.2015 Плевнелиев пак вие за армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads