Реклама / Ads
6| 4252 |24.06.2016 НОВИНИ

Михаил Миков: Няма да се кандидатирам за президент

.
Михаил Миков
Европа влиза в остра турбуленция. Проектът Европа е пред нови изпитания. Резултатът от референдума във Великобритания е знак , че системните партии там не можаха да спечелят гражданите. Това каза бившият председател на БСП Михаил Миков по БТВ
 

Кризата на доверието придобива нови измерения. Ще е интересно какво ще стане в Холандия, Франция. Европа се връща към Европа на народите. България ще е по-активно включена в източното укрепване и в Полша ще се усили противопоставянето към Русия. За българската икономика референдума има лоша новина. Ние сме ден за ден.

Не ми липсва председателския стол, носих тази отговорност 1 година 10 месеца. Сега в БСП Започва някакъв обратен процес, някакви настроения на разделяна на хората от новото и старо ръководство. Много се надявам, че новото ръководство ще разбере, че партията има нужда от обединение. Не исках да влизам в предварителни договорки за конгреса. Имаше участващи в състезанието, които трябваше да консолидират гласове, а после да влязат в договорки- Янков, Жаблянов, Гергов. На тях има казах, че няма да преговарям. Не влязох дори в разгори. Заявих го публично на конгреса.

Бил съм последователен и съм стъпвал върху принципи. Нека БСП да е силна опозиция. Но по-важно е да е идейна опозиция. Социалната държава трябва да е приоритет на следващия президент. За първи път сега поднесох цветя на паметника на Тодор Живков. Предаде му се по-голяма тежест на това събитие. Има позиции в партията, които не са реализирани в периода на Живков. Казах на К. Нинова, че ще бъде много трудно. Трябва да има време за укрепване на БСП. Трябва много такт и деликатност. В политическия живот идеите се замениха от пиара.

Нямам съвети към Бойко Борисов, опазил ме господ. Ще бъда настойчив за изпълнение на конгресните документи. Бързо трябва да се насрочат изборите. Няма да бъда кандидат за президент. Нямам такава амбиция. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3943 |23.06.2016 А. Томов: Първанов няма грам шанс за президент . 7| 4135 |23.06.2016 Станишев: Вкусът няма да е същият. Останете. . 2| 4149 |23.06.2016 Руски министър: Брекзит няма да удари цената на петрола . 3| 3966 |23.06.2016 Павлова: Карадере няма да се застроява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads