Реклама / Ads
15| 4194 |24.06.2016 НОВИНИ

Джамбазки: Дойде краят на една епоха

.
Ангел Джамбазки
След като една нация като британската може да вземе такова решение информирано и спокойно, макар всички от Обама до Сорос ги заплашваха, това означава, че е дошъл краят на една епоха. По този начин евродепутатът Ангел Джамбазки коментира референдума за излизане от ЕС на Обединеното кралство.
 

По думите му новината за резултатите от референдума са „унищожителна новина” в Брюксел. „Това казва нещо много простичко – 20 години се говори за промени в ЕС, съвсем очевидно е, че тази бюрократична наглост е дошла на всички до гуша”, каза още националистът. Според него сега трябва да се върви към „Европа на нациите”, а не ЕС, който решава за водата в тоалетната и кривите краставици.

 

Ще има ли други референдуми? „Никъде няма премиер като Дейвид Камерън, който да е толкова лично загрижен за себе си като него през 2013 г., за да тръгне към референдум, който да постави под въпрос целостта на неговата държава”, заяви депутатът от ЕНП/РБ Светослав Малинов. Според него обаче брекзитът ще окрили националистите в ЕС и не е изключено някъде да стигнат до премиерски пост с възможност за иницииране на подобно допитване.

 

„Това е скок в неизвестността за целия политически елит, включително и за победителите”, посочи още Малинов. Според него в случая уникалното е, че „имаме ситуацията, в която премиерът на страната вече не е лидер дори на своята партия”. Затова и през следващите часове може да има оставки на равнище правителство, консерватори и даже парламент.

 

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел, цитирана от БТВ посочи, че твърдата позиция на най-голямата политическа сила в европарламента е, че напускане на ЕС означава напускане без специален статут: „Да уважаваш вота, който казва да напуснеш означава първо да напуснеш преди да започнеш преговори какъв да ти бъде статутът в бъдеще”.

 

Тя не смята, че вече е актуална „Европа на нациите”: Силна Европа значи застраховка живот за всяка членка – предизвикателствата като миграцията и сигурността не могат да бъдат преодолени самостоятелно”. По думите й в случая важни са и икономическите последствия: „Лирата е тази, която пада, а не еврото”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 8145 |18.06.2016 Денди към Джамбазки: Вие влязохте в ЕП след политическа педерастия с Бареков . 23| 8130 |30.05.2016 Джамбазки: Готви се скандална промяна на Дъблинския регламент . 37| 5298 |27.05.2016 Цачева: Когато му дойде времето, ГЕРБ ще посочи кандидат-президентска двойка . 11| 4653 |27.05.2016 Джамбазки: Може да мислим за намаляване на депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads