Реклама / Ads
29| 5242 |26.06.2016 НОВИНИ

Феновете на ЦСКА проводиха писмо до Б. Борисов

.
премиерът има отношение към футбола, затова ЦСКА-феновете му написаха писмо
Феновете на ЦСКА разпространиха писмо, адресирано до министър-председателя на България Бойко Борисов, както и до редица други управляващи на високи позиции в страната.
 

В него "червените" запалянковци апелираха за по-бързото разрешаване на проблемите около съществуването на легендарния клуб и около участието му в новата Първа професионална лига през следващия сезон.

 

Ето позицията на феновете:

ДО:

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ МИНИСТЪР МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

КОПИЕ: Г-Н БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ПРЕЗИДЕНТ НА БФС

КОПИЕ: Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ: ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНИ МЕДИИ

 

КОПИЕ: Г-Н ГРИША ГАНЧЕВ СОБСТВЕНИК НА ФК ЦСКА-СОФИЯ

КОПИЕ: Г-Н ВАСИЛ БОЖКОВ СОБСТВЕНИК НА НОВЕ ХОЛДИНГ

 

"Уважаеми г-н Министър-председател,

Отново се обръщаме към Вас от името на привържениците и спортистите на ЦСКА в страната и зад граница. Безгранично оценяваме позицията, която приехте и проявеното разбиране към проблемите и болките на нашия клуб. В същото време споделяме тревогата си от продължаващото безвремие и протакане по повод съдбата на 31-кратните шампиони на България."

"В един момент се появи светлина в тунела след като бе оповестено, че новото дружество ФК ЦСКА-София ще получи място в реформираната елитна дивизия. Мина време, но към днешна дата няма нищо официално. Ето защо мнозина в червената общност започват да се питат дали не става дума за заблуждаваща маневра, какъвто опит вече имаме." 

"Тоест – премиерът дава зелена светлина за връщането на ЦСКА там, където му е мястото, но други пречат за възстановяване на справедливостта. А времето минава, новият сезон чука на вратата и току-виж се оказало, че „нормативни“ и „процедурни“ казуси пречат на "армейците". Питаме се – какво следва при подобен развой?"

"Наред с тези тревоги искаме да се спрем и на един изкуствено раздуван „номер“ от среди и медии, враждебни на ЦСКА. Става дума за така нареченото „оздравяване“. Всички знаем, че то е невъзможно."


"Уважаеми г-н Министър-председател,

"С настоящето заявяваме, че огромната "червена" общност твърдо застава зад процесът на възраждане и рестарт започнати преди година. Тогава г-н Гриша Ганчев се зае със съдбата на ЦСКА, отбор вдъхващ все още респект на целия континент."

"За по-малко от 12 месеца този човек направи отбор, консолидира публиката и съхрани историята и традицията. И между другото – спечели купата от ... „В“ група по време на най-посетения вътрешен мач през новия век! Пред 35 000 зрители срещу в агонизиращата без ЦСКА „А“ група, със средно по 300 човека на мач."

"Уважаеми г-н Премиер, задавате ли си следните въпроси? Защото ние си ги задаваме."

"КОЙ продължава да иска слаб футбол в България?"

"КОЙ продължава да работи срещу националните интереси?"

"КОЙ изолира най-големите имена в Българския футбол и в други спортове?"

"Освен това ФК ЦСКА-София, под ръководството на г-н Гриша Ганчев, г-н Христо Стоичков и г-н Юлиян Инджов започна конкретни действия за подобрения на стадион „Българска армия“ и на базата в Панчарево, което не бе правено от две десетилетия насам."

"Да не говорим за професионалната структура, организация, селекция и т.н. Припомняме всички тези добре известни обстоятелства, за да заявим убеждението си, че ЦСКА си има лидер, патрон и меценат и по тази причина няма потребност от никакви „оздравители“ със съмнителни намерения."

"Оздравяването започна преди година и донесе най-сладката купа в Музея на славата в Борисовата градина. По своята морална стойност това отличие се нарежда до победите над Ливърпул, Нотингам, Аякс, Ювентус, Байерн…, защото бе спечелено изцяло с български футболисти и без допуснат гол срещу съперници от „елита“."

"Ето защо ние, огромната "червена" общност, заявяваме пред държавните институции, спортните организации, медиите и цялото общество, че твърдо поддържаме усилията на г-н Гриша Ганчев за съхраняване и възраждане на великия "армейски" клуб."

"А по този път не ни трябват никакви чужди „оздравители“, особено такива, които са останали в паметта на червената общност със съмнителните си комбинации на гърба на тризвездните шампиони."

"Мъдрите хора са казали, че историята се повтаря само като фарс и ето защо ние не искаме отново да преживяваме кошмарите от периода 2000- 2006, когато ЦСКА бе превърнат в заложник на задкулисни интереси, схеми и комбинации. Това се отнася и за другите клубове. Крайният резултат е унищожаването на националния отбор на България."

"Уважаеми г-н Министър-председател,

Ние вярваме, че както Вие, така и отговорните хора и институции в нашата страна ще ни разберат, защото ние като граждани, данъкоплатци и избиратели настояваме за равнопоставеност."

"Това трябва да се случи най-сетне след толкова години на двойни стандарти, държавна помощ за едни и несправедливост за други. Отново потвърждаваме изразената вече позиция, че нарушенията в източеното АД имат съвсем конкретна персонализация, несъвместима със социалния феномен ЦСКА, символизиращ Българската армия. А топката е в полето на Темида. И тук е мястото да кажем, че точно тези персони са най-активните „оздравители“."

"Настояваме за подкрепа за връщането на ЦСКА там, където му е мястото, както и Вие заявихте, а не „нормативни“ и „процедурни“ казуси да позволят появата на евентуален „втори синод“, който ще предизвика сериозна ескалация на социалното напрежение. А кой би имал полза от подобен сценарий в актуалната тежка конюнктура за България и Европа?"

"Зад писмото застават привържениците на ЦСКА, желаещи най-доброто на клуба си", пише в позицията на феновете, разпространена до премиера на България и други водещи фигури в управлението на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 14592 |23.06.2016 Гриша Ганчев внесе оздравителен план за ЦСКА в съда . 3| 4901 |21.06.2016 Гриша Ганчев ще опита да изкупи марката ”ЦСКА” . 13| 6218 |19.06.2016 А. Томов: КОЙ срина ЦСКА . 21| 4946 |15.06.2016 Русия гони френския посланик заради феновете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads