Реклама / Ads
0| 4942 |28.06.2016 НОВИНИ

Освиркаха Найджъл Фараж в Европарламента

.
Найджъл Фараж
Евродепутатите освиркаха Найджъл Фараж, който водеше кампанията за напускането на ЕС от Великобритания, още преди той да е започнал своето слово на извънредната сесия, посветена на британския референдум. Европейският парламент прие с голямо мнозинство резолюция, в която настоява Великобритания незабавно да задейства клаузата за излизане от ЕС, предвидена в Лисабонския договор.
 
Извънредната сесия на Европарламента започна с целувка, не между кой да е, а между председателят на Европейскат комисия Жан-Клод Юнкер и британския евродепутат Найджъл Фараж. Само минути по-късно започна размяна на горчиви реплики, освиркване и ръкопляскане, изричане на болезнени истини. Героите на словесната престрелка - отново Юнкер и Фараж.

Жан-Клод Юнкер - председател на ЕК: За последен път ръкопляскате в тази зала... И в известна степен наистина съм изненадан, че сте тук. Вие се борихте за излизане, британският народ гласува против членството в Евросъюза, защо сте тук?

Още при откриването на сесията Жан-Клод Юнкер призова Великобритания да изясни позицията си за прекратяване на членството възможно най-скоро.

Жан-Клод Юнкер - председател на ЕК: Не можем да си позволим дълъг период на несигурност. За разлика от други аз не съм роб на финансови пазари, но ги наблюдавам и виждаме показателите, че проблемът е глобален. Искам Великобритания да изясни позицията си и да няма възможност за тайни преговори при закрити врата в опушени от цигарен дим стаи между британските представители, националните правителства, еврокомисари.

Юнкер заяви, че волята на британците трябва да бъде уважавана и получи ръкопляскане от лагера на Найджъл Фараж. Британският евродепутат обаче получи освирквания.

Найджъл Фараж - евродепутат от "Европа на свободата и демокрацията": Великобритания ще бъде ваш приятел, ще търгуваме с вас, ще си сътрудничим с вас, ще бъдем вашият най-добър приятел в света. Но за да го направим позволете ни да си тръгнем и да преследваме нашите световни амбиции и бъдеще. Благодаря ви!

Последваха емоционални изказвания "за" и "против" британското решение.

Ги Ферховстад - лидер на АЛДЕ: Това, което прави толкова трудно приемането на резултата от референдума е начинът, по който беше постигнат - абсолютно негативната кампания, плакати на г-н Фараж, показващи бежанци като нацистка пропаганда.

Марин льо Пен - лидер на Национален фронт: Скъпи колеги, защо се разстройвате? Вижте колко е красива историята, когато свободата тържествува и волята на хората движи нещата напред. Великобритания напуска и това е може би най-важното историческо събитие на континента от падането на Берлинската стена, то е сигнал за свобода към целия свят, повик на любовта на един народ към родината му.

При гласуването на резолюцията евродепутатите отхвърлиха предложението процедурата за прекратяване на британското членство да бъде задействана незабавно. Председателят на Еврокомисята Жан-Клод Юнкер използва случая, за да отхвърли слуховете, че подава оставка и заяви, че ще се бори за обединена Европа до последен дъх.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4402 |24.06.2016 Найджъл Фараж: Камерън незабавно да подаде оставка . 3| 4222 |20.05.2016 Местан: ДПС освиркаха себе си . 15| 4314 |02.03.2016 Депутати освиркаха Бъчварова заради данните й, че има спад на битовата престъпност . 41| 6211 |19.02.2016 Освиркаха Плевнелиев при почитане паметта на Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads