Реклама / Ads
0| 4471 |30.06.2016 СВЯТ

Борис Джонсън не се кандидатира за следващ премиер на Великобритания

.
Борис Джонсън
Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън опроверга очакванията и обяви, че няма да се кандидатира за премиер на Великобритания.
 

Този човек не мога да съм аз. Моята роля ще е да окажа всякаква подкрепа на следващото правителство на консерваторите, за да изпълним добре мандата, даден ни от хората на референдума.

Джонсън беше и един от лидерите в кампанията за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз и в речта си той отново заяви, че Великобритания ще процъфтява извън общността.

Това е шансът ни пак да мислим глобално, да вдигнем очи към хоризонта, да извисим уникалния си глас и да представим британските си ценности - хуманни, напредничави - на големите световни форуми, без по-висша институция да ни сръгва в ребрата.

 

Като фаворит за министър председателския пост към момента се сочи Тереза Мей, която смята, че може да обедини Великобритания.

Поканих ви тук днес, за да обявя моята кандидатура за лидер на Консервативната партия и премиер на Обединеното кралство. Правя го по три ясни причини. Първо - след референдума от миналата седмица, нашата страна има нужда от доказано силно правителство, което да ни преведе през този период на икономическа и политическа несигурност и да договори възможно най-добрите условия при напускането на ЕС. Второ - имаме нужда от ръководство, което да обедини нашата партия и страната ни. И трето - имаме нужда от смела, нова, положителна визия за бъдещето на нашата страна. Визия за страна, която работи не за малцина привилегировани, а за всички нас.

Поне засега има още две имена в надпреварата - бившият министър на отбраната Лайъм Фокс и сегашният министър на трудовата заетост и пенсиите Стивън Краб, но те са със значително по-малки шансове.

Победителят, който ще оглави правителството и ще води преговорите за излизане на Великобритания от Евросъюза ще стане ясен на 9 септември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4899 |20.06.2016 Убили Борис Немцов заради пари, сочи следствието . 0| 4840 |16.06.2015 Доналд Тръмп се кандидатира за президент на САЩ . 5| 4896 |29.05.2015 Намериха пистолет, с който може да е убит Борис Немцов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads