Реклама / Ads
0| 11685 |30.06.2016 НОВИНИ

Обвиниха Полковника и сина му Стамата от Варна за дрога

.
Руси Динков
МВР и прокуратурата задържаха Руси Динков Полковника и сина му Стоян Стамата заради дрога. Двамата са от Варна и под сурдинка се сочеха за големи наркобосове. На топло са натикани още двама техни авери, а други двама се издирват. Това съобщиха от специализираната прокуратура.
 
Преди два дни ченгетата ги спипали във Варна и светкавично ги преместили в София. От държавното обвинение уточняват, че обвинения са повдигнати на Руси Д. – ръководител на групата, Стоян Д., Любомир Л. и Даниел Д. Те са привлечени по чл. 321, чл. 143, ал.2, чл. 216, ал.5 и чл. 354а от НК.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2014 г. Занимавала се е с разпространение на различни видове наркотици, предимно кокаин и марихуана, като е използвала конкретни дилъри. При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити и иззети над 40 000 лева, наркотици, везни за разфасоване и други веществени доказателства.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на тримата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 1 юли 2016 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Делото за наркоразпространение срещу Даниел Д. ще бъде приобщено към досъдебното производство за ОПГ. Обвинения на издирваните участници в групата ще бъдат повдигнати след задържането им.

Животът около Полковинка и Стамата е доста динамичен. Три път е взривявана до този момент автомивката им, която се намира във варненския кв. „Владислав Варненчик”. Първата атака е през 2008 г., а следващата през 2009г. Същият сценарий се повторил през 2011 г., но семейство Динкови се правеше, че не разбира откъде му идват неприятностите. За първи път се заговори открито, че се занимават с наркотици през май м. г. , когато 40-годишен мъж беше пребит с метални тръби. Тогава се разбра, че жертвата се казва Еди и официално върти бар в района, който се охранява от Трето районно управление. За него се предположи, че е наркодилър, който решил да действа като бос и объркал бизнесплановете на Полковника и Стамата при продажбата на хероин в кв. „Владиславово”. Медийни публикации разкриха, че биячите, които слязоха от „Фолксваген Голф” и нападнаха Еди, докато се возеше в „Мерцедес“ S, са били пратени именно от Стамата. От полицията официално заявиха, че причината за баталната сцена била катастрофа с леки материални щети между двата автомобила.

Преди години Руси Динков бил шофьор на футболния клуб Спартак (Вн). Бизнесменът е бил и спонсор на клуба. Викали му Полковника, защото обичал да се представя като човек от тайните служби. Той , обаче никога не е работел в тях. Синът му е съсобственик в строителните фирми на баща си според системата “Сиела”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4068 |28.06.2016 Обвиниха момчето, наръгало съученик в крака . 0| 3984 |22.06.2016 Обвиниха задочно жител на Пазарджик за проповядване на идеите на ИД . 3| 5145 |14.06.2016 Обвиниха зам. министър на транспорта заради депутата от ДПС Илия Илиев . 6| 16263 |09.06.2016 Само във Фрог: Арестуваха сина на Туцо от „Килърите” за стрелбата в Слънчев бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads