Реклама / Ads
0| 4124 |02.07.2016 СВЯТ

Решението за удължаване санкциите на ЕС срещу Русия влезе в сила

.
Решението за удължаване на санкциите на Европейския съюз срещу Русия за още шест месеца влезе днес в сила. То беше публикувано днес в Официалния бюлетин на ЕС.
 

Съветът на ЕС прие официално решението за удължаване на санкциите вчера. Решението е в сила до 31 януари догодина. Публикуването на му в Официалния бюлетин е само техническа стъпка. Политическото решение за удължаване на санкциите беше договорено още на 21 юни на заседание на Комитета на ЕС на ниво постоянни представители. ЕС планира да проведе тази есен обстойна дискусия за отношенията си с Русия и за санкциите спрямо нея.

 

Понастоящем спрямо Русия действат три независими един от друг пакета санкции на ЕС. На първо място има черен списък на граждани на Русия и Украйна, които ЕС смята за имащи отношение към присъединяването на Крим към Русия и нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. На тях е забранено пътуване на територията на ЕС, а финансовите им активи в Европа са замразени.

 

В този черен списък влизат и юридически лица, с които европейските структури и компании нямат право да поддържат каквито и да е отношения. Това са основно органите на властта и силовите структури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. Черният списък на ЕС е в сила до 10 септември тази година.

 

Вторият пакет от санкции е съставен от отраслови икономически санкции и именно той е удължен до 31 януари 2017 г. Тези санкции включват забрана на инвестиции и търговия с технологии с 15 компании от финансовата, нефтената и отбранителната сфера.

 

Третият пакет е съставен от редица забрани по отношение на Крим, на негови граждани и на регистрирани там компании. Съгласно този пакет е напълно забранена търговията на ЕС с Крим. Съгласно този пакет е забранено и издаването на шенгенски визи на кримчани с руски паспорти. Тези санкции действат до 23 юни 2017 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4136 |16.06.2016 Юнкер непреклонен за санкциите към Русия, докато не изпълни Минското споразумение . 46| 6195 |29.04.2016 САЩ непреклонни спрямо санкциите срещу Русия, докато не върне Крим на Украйна . 3| 4677 |28.04.2016 Франция отменя санкциите срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads