Реклама / Ads
2| 6033 |03.07.2016 ПОЛИТИКА

Плевнелиев: Няма сценарий за излизане на България от ЕС

.
Росен Плевнелиев
В България не приемаме сценарий за излизане от ЕС, нямаме и политически лидери, които да призовават към подобни действия. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за френската телевизия „Франс 24”.
 

„Единственият начин да се разрешават кризите е чрез ценности. Никъде по света популизмът не се е доказал способен да разреши проблемите на обществата, били те икономически или на сигурността“, посочи държавният глава във връзка с излизането на Великобритания от ЕС след референдум. Според него брекзитът няма да донесе на Обединеното кралство нито повече устойчивост, нито по-малки разходи.

 

„Пряката демокрация може много да помогне на обществата, но може и да доведе до проблеми, ако се превърне в инструмент в ръцете на популистите. Ситуацията във Великобритания ясно показа това. Видяхме как много от аргументите, които разпалваха антиевропейската реторика на Острова, се оказаха грешни“, заяви държавният глава.

 

„Раздялата между Великобритания и Европейския съюз трябва да бъде легитимна и хуманна, а с Лондон трябва да останем близки приятели и партньори", коментира Росен Плевнелиев и подчерта, че британските граждани, които живеят в България, безусловно ще продължат да се радват на гостоприемството на нашата страна. В същото време България ще се бори за правото на свободно пътуване на всички европейци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6743 |06.06.2016 Плевнелиев: ”България 2030” не е в посока казашките степи . 0| 4866 |05.04.2016 Плевнелиев: Първият урок е да научим децата, че Европа е място лишено от насилие . 0| 5855 |26.03.2016 Росен Плевнелиев: България иска освобождаване на осъдената в Русия Савченко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads