Реклама / Ads
2| 4979 |03.07.2016 НОВИНИ

Иван Иванов: Губим над 1 млрд. лв от санкциите към Русия, да се отменят

.
Иван Иванов
„Посещението на делегация на БСП в Москва беше на база подписано споразумение още през 2003г. Винаги сме отстоявали позицията, че Русия е стратегически партньор за България, най-вече по отношение на енергетиката. Ще продължим да настояваме и за отменянето на санкциите към Русия“, заяви Иван Иванов от соцпартията .
 

Според него само в земеделието загубите от тях са 400 млн. лв, а ако се прибавят и другите сфери, може би ще минат 1 млрд. лв. „Това е продукция, която сме изнасяли и сега е спряна“, уточни депутатът от левицата и посочи дори заводи, прекратили работата, защото не могат да продават продукцията си заради тези санкции.

Иван Иванов коментира и нападението над „Нощните вълци“ като хулиганска проява. Според него това е изместване на вниманието от важни теми, като тероризма, от страна на управляващите и подкрепящите ги неправителствени организации. Той подчерта, че не вижда нищо лошо в това група мотористи да дойдат и да се срещнат с българските си приятели.

Ако управляващите продадат оборудването за АЕЦ „Белене“, ще ни направят още по-зависими

„АЕЦ „Белене“ трябва да се строи. Така или иначе това оборудване трябва да го платим. Ако управляващите решат да го продадат на конкурентна на нас страна, ще ни направят още по-зависими в енергетиката“. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов в студиото на Канал 3. Според него българските интереси в енергетиката са били застрашени още при встъпването в длъжност на служебния кабинет на Плевнелиев, както и при кабинета на Борисов, който преустанови изграждането на изключително важния за страната ни проект „Южен поток“. „След това Русия се преориентира към Турция за газовите коридори. Сближаването на двете страни може да възобнови проекта „Турски поток“ и България отново да бъде заобиколена. „Не мисля, че сегашният ни опит за газов хъб ще бъде успешно завършен. Дори надеждите на Борисов да вадим газ от Черно море се увенчаят с успех, ще бъде в далечното и необозримо бъдеще“, коментира народният представител.

Каква е ефективността на МВР и ограда за 150 млн.лв, когато 2/3 от бежанците се залавят вътре в страната

„На база на справките, които МВР изготвя ежеседмично по отношение на бежанците, става ясно, че 2/3 от заловените са във вътрешността на страната, въпреки оградата за 150 млн. лв. Каква е ефективността на съоръжението и на структурите на МВР?“, попита Иванов. По неговите думи друг е въпросът каква част от бежанците просто преминават през нашата територия, без да бъдат заловени. Той посочи, че в отговор на негов въпрос към министър Бъчварова тя заявява: „ние ги регистрираме и ги пускаме“, а зам.-министър Гунев допълва по темата, че „всеки ден през нашата държава преминават главорези“.

По повод случая в Слънчев бряг, Иванов коментира, че там има натрупване на проблеми от години. „Сега, когато бомбата избухна, се сетиха. Оказа се, че имало организирани престъпни групи, а самите служби не могат да дадат информация кои са. Дори Цветанов след изслушване на ръководството на службите заяви, че има слабости в тяхната работа“, допълни народният представител. По неговите думи публична тайна е, че групите на територията на курорта не са една-две и не знаем въобще какво се случва. „Това е притеснително за туристи, хотелиери и всички, които са там“, каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4462 |02.07.2016 Няма опасност от преливане на реки, твърдят от МОСВ . 0| 5201 |30.06.2016 Борисов призна: Може да загубим евросубсидии . 1| 4669 |30.06.2016 А. Алексиев: Ние сме неверници за избиване; и в България вече има ислямисти . 0| 4255 |29.06.2016 Трифон Иванов стана почетен гражданин на Павликени посмъртно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads